4500 mutsjes voor breicampagne

regio • Bij Ria van Bennekom in Sleeuwijk zijn inmiddels 4495 Mutsjes ingeleverd voor de Goedgemutste Breicampagne van innocent.

Na een oproep in de krant zijn velen in het hele Land van Heusden en Altena weer enthousiast aan het breien gegaan.


En het resultaat mag er zijn. Bijna 4500 mutsjes werden er al ingeleverd. "De een nog mooier dan de ander", laat Ria van Bennekom weten.

Met de Goedgemutste Breicampagne vraagt innocent aandacht voor eenzaamheid onder ouderen en wordt er geld ingezameld. In Nederland zijn één miljoen ouderen eenzaam. Met de verkoop van de goedgemutste smoothies wordt geld opgehaald voor het Nationaal Ouderenfonds dat activiteiten organiseert voor deze ouderen.


Het breien helpt ook een beetje tegen de eenzaamheid, want overal in het land ontstaan tijdens de campagne breiclubjes om mutsjes te maken.


In 2018 breide en haakte Nederland met zijn allen in totaal 155.189 mutsjes. "We weten natuurlijk nog niet hoeveel het er dit jaar gaan worden, maar in december hebben alle smoothies een gebreid mutsje", aldus Van Bennekom.


Er is een Goedgemutste Breicampagne in tien Europese landen. In totaal is er in zeventien jaar tijd meer dan vijf miljoen euro naar het goede doel gegaan.


Heeft u nog mutsjes gebreid? Stuur ze dan snel op naar: Pantar, t.a.v. de Goedgemutste Breicampagne. Antwoordnummer 1181, 1110 VB Diemen. De mutsjes afgeven kan ook: aan de Eikenlaan 1 in Sleeuwijk.


q www.degoedgemutstebreicampagne.nl