Ruim 750 euro voor Nierstichting

nieuwendijk • De collecte voor de Nierstichting heeft in Nieuwendijk het mooie bedrag van 758,17 euro opgebracht. De collecteweek van de Nierstichting was dit jaar van 13 tot en met 19 september.

q nierstichting.nl


Allerzielenviering in Hank en Dussen

hank/dussen • De allerzielenvieringen in Hank en Dussen worden gehouden op maandag 2 november in de R.K. Kerk in Dussen en daarna in de R.K. Kerk in Hank. De begraafplaatsen in Dussen en Hank zijn na de viering open en zijn deze avond verlicht. In verband met de coronamaatregelen, kunnen de vieringen maar met een beperkt aantal genodigden worden bijgewoond, namelijk met twee nabestaanden van diegenen die het afgelopen jaar gestorven zijn. Ná de vieringen kunnen mensen de verlichte begraafplaatsen wel bezoeken. Allerzielen is de dag waarop in de rooms-katholieke kerk alle gelovige zielen van gestorvenen worden herdacht. In het bijzonder worden degenen die in het afgelopen jaar gestorven zijn herdacht.


Coronasteun Lions slaat aan

regio • Het afgelopen week gelanceerde Lucky Lion Altena Corona Hulpfonds van Lions Club Werkendam heeft de nodige positieve reacties opgeleverd van vrijwilligers, organisaties en clubs binnen de gemeente Altena. Tot afgelopen weekend zijn er vijftien aanvragen binnengekomen. De aanvragen zijn heel divers, maar hieruit blijkt wel dat bijvoorbeeld vrijwilligers heel moeilijk sponsors kunnen werven of acties kunnen ondernemen in deze coronatijd. Organisaties hebben te maken met kosten die doorlopen, terwijl daar nauwelijks inkomsten tegenover staan. Anderen willen graag iets extra’s doen voor de ouderen in deze tijd, merkt Lions Club Werkendam. Het Lucky Lion Altena Corona Hulpfonds stelt een bedrag van in totaal 10.000 euro beschikbaar. Uit dit fonds wordt na goedkeuring een bedrag van 250 euro tot een maximum van 1000 euro per aanvrager toegekend. Wie nog in aanmerking wil komen kan een mail sturen naar werkendam@lions.nl. De uiterste aanmelddatum is 26 november.

q www.werkendam.lions.nl


Laatste dagen 'Geef me de Ruimte'

werkendam • Aanstaande vrijdag 30 oktober en zaterdag 31 oktober zijn al weer de laatste twee dagen
waarop de tentoonstelling 'Geef me de Ruimte, 6 maanden op 40 x 40' van de Werkendamse kunstenaar Martin Copier geopend is. "We hebben de afgelopen weken heel veel geïnteresseerde mogen ontvangen", laat hij weten. Bezoekers hebben vooraf een afspraak gemaakt en in groepjes van maximaal zes mensen konden alle kunstwerken bewonderd worden.

"Inmiddels zijn er al veel kunstwerken verkocht en we hopen straks een prachtig bedrag over te kunnen maken aan Het Leger des Heils, want 15 procent van alle verkochte werken gaat naar dit goede doel", benadrukt Copier. Wie de tentoonstelling nog niet heeft bezocht kan een bezoek reserveren via info@martincopier.nl. Openingstijden zijn van 13:00 uur tot 20:00 uur.

q www.martincopier.nl