Vos kopvrouw Jumbo-Visma

babyloniënbroek • Marianne Vos is de kopvrouw van de nieuwe wielerploeg van Jumbo-Visma. Team Jumbo-Visma start in 2021 een eigen vrouwenwielerploeg. Daarmee zet Team Jumbo-Visma, dat onder andere beschikt over een World Tour-formatie en een Development Team, de volgende stap in de ontwikkeling van de ploeg. Meervoudig wereldkampioene Marianne Vos is een van de uithangborden van het nieuwe team. “Ik ben trots dat ik vanaf volgend jaar onderdeel ben van Team Jumbo-Visma. De visie en ambitie van de ploeg spreken mij aan. Ik kijk ernaar uit om samen van start te gaan.” De ploeg zal bestaan naast Vos bestaan uit de volgende rensters: Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) en Anna Henderson (GBR).


Ook Altena viert 75 jaar VN

almkerk • Ook de gemeente Altena staat stil bij de 75e verjaardag van de Verenigde Naties. Het gemeentehuis in Almkerk en het voormalig gemeentehuis in Wijk en Aalburg worden blauw uit gelicht als het donker wordt. Ook hangt in Almkerk de blauwe VN-vlag in top.

Het jubileum wordt zaterdag 24 oktober gevierd. In de aanloop daar naartoe hangt van 19 tot en met 24 de vlag in top en brandt de blauwe verlichting. Een van de huidige idealen van de VN waar Altena iedere dag concreet aan wil bijdragen, is de realisatie van de Global Goals. In 1945, na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, zijn de Verenigde Naties opgericht.