Waterschap geeft dijkhellingen uit

regio • Op de dijken langs de grote rivieren geeft Waterschap Rivierenland komend jaar 340 hectare aan dijkpercelen uit voor het winnen van gras. Ook zijn er enkele agrarische kavels beschikbaar, voornamelijk grasland.

De dijkpercelen worden uitgegeven op 16 en 23 november. Vanwege de coronamaatregelen vindt een inloopbijeenkomst dit jaar niet plaats. De uitgifte van dijkpercelen gebeurt met een overeenkomst voor een, twee of drie jaar. De overeenkomsten met een looptijd van een jaar hebben een optie tot verlenging. De economisch meest gunstige inschrijver krijgt het traject toegewezen. Bij gelijke inschrijving gaan onze belastingplichtigen voor. Bij meerdere geschikte en gelijkwaardige kandidaten zal de gunning via loting plaatsvinden. Inschrijven kan alleen via het digitale platform van Negometrix, andere inschrijvingen worden niet in behandeling genomen en ongeldig verklaard. Meer info op www.waterschaprivierenland.nl/dijkpercelen of via uitgiftedijkpercelen@wsrl.nl.


Waterschap Rivierenland biedt daarnaast enkele agrarische kavels aan in Zoelen, Driel, Hagestein, Brandwijk en Groot-Ammers. De grootte van de kavels varieert van ruim 1,8 hectare tot 8 hectare. Het gaat hoofdzakelijk om graslandpercelen. De hoogste inschrijver krijgt de kavel, na gunning, door middel van een pachtovereenkomst toegewezen. Deze overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van een jaar. Eventueel kan maximaal tweemaal voor hetzelfde perceel met dezelfde pachter een overeenkomst worden aangegaan. Dit is telkens voor een jaar en onder dezelfde voorwaarden. Kijk op www.waterschaprivierenland.nl/pachten of mail naar grondzaken@wsrl.nl.


q www.wsrl.nl