Achilles Veen naar koppositie

veen • Achilles Veen kwam zaterdag flitsend voor de dag tegen titelpretendent en concurrent DHSC. De topper op De Hanen Weide eindigde in 4-1 voor de groen-witten. Met de driepunter stootte Achilles Veen door naar de gedeelde koppositie met FC 's-Gravenzande in de hoofdklasse. “Dat vind ik nog niet zo belangrijk in deze fase van de competitie”, stelde trainer John Karelse. “De weg is nog lang.” Over het optreden van zijn manschappen was Karelse wel te spreken. “We speelden een uitstekende eerste helft. Na de rust drong DHSC wel aan, maar scoorden we op tijd de 3-1 en vervolgens maakten we het af naar 4-1.” Al in de zevende minuut opende Remon Koenen de score met de 1-0. Vervolgens zorgde Teun Sebregts voor de 2-0 met een schot vanaf twintig meter. Halverwege de eerste helft kwam DHSC tot de 2-1 na een overtreding van Mats van Huigevoort. De bal ging op de stip. Vervolgens werd een treffer van Teun Sebregts afgekeurd. Na de rust drong een opportunistisch DHSC wel aan. Ruim tien minuten voor tijd zorgde Remon Koenen echter voor de bevrijdende 3-1. In de laatste minuut dikte Maarten Boddaert de winst nog aan naar 4-1. Bij DHSC restte alleen nog een rode kaart voor Rodney Sneijder.