• GRC 14 sloeg zaterdag in Giessen ook Woudenberg aan de haak.
• GRC 14 sloeg zaterdag in Giessen ook Woudenberg aan de haak. Foto: Jan Noorlandt

Tweede zege voor ploeg van Piet de Kruif

Knappe overwinning op Woudenberg

giessen • Na de 1-2 bij Roda’46 een week sloeg de formatie van trainer Piet de Kruif zaterdag op de thuisplaat ook Woudenberg aan de haak met 2-0. Het moest echter wel uit de tenen komen bij GRC 14. Woudenberg bleef de hele wedstrijd dreigend, maar de formatie van De Kruif knokte voor wat het waard was en had er het maximale uit gehaald met de 2-0. Het betekende dat de trainer, na de laatste stormloop van Woudenberg en een paar fraaie reddingen van keeper Nicky Janssen, een zucht van opluchting kon slaken met de zwaar bevochten driepunter. “Dit was heel knap van mijn ploeg”, vond de trainer van GRC 14. “Het laatste kwartier tegen de tien van Woudenberg kwamen we nog flink onder druk te staan. We hadden eerder op 3-0 moeten komen. Dat is het enige wat we niet goed gedaan hebben.”

De Kruif had verder niets te klagen. Met meer dan 100 procent vechtlust had GRC 14 geknokt en met zes punten uit twee wedstrijden draait GRC 14 boven verwachting mee in de kop van de eerste klasse. “Ik ben er superblij mee en de jongens hebben er wel voor geknokt. We doen met z’n allen heel erg ons best en dan word je daarmee beloond. Dit geeft een goed gevoel”, stelde De Kruif. “Je weet dat de eerste klasse een sterke competitie is en dat je niet bij de beste ploegen hoort. Dus je weet dat het iedere week op je tenen lopen is om punten te pakken. Als je dan uit twee wedstrijden zes punten pakt, dan start je heel erg goed.”

Moeite

In het begin van de wedstrijd had GRC 14 moeite om vat op de wedstrijd te krijgen tegen het robuuste en soepel spelende Woudenberg. De thuisploeg moest het hebben van de snelle omschakeling. De eerste kansen waren wel voor de thuisploeg. Michael van den Oever liftte een vrije kans nog net over de lat en een tweede mogelijkheid voor Dennis van Es ontbeerde de juiste richting. De eerste kans voor Woudenberg werd knap gekeerd door keeper Nicky Janssen en een derde kans voor GRC 14 van opnieuw Van den Oever werd nog net geblokt.

Halverwege de eerste helft leek de wedstrijd een andere wending te krijgen na een tweede en dus rode kaart voor Woudenberger Nick de Greef. De met kaarten wapperende scheidsrechter Aad Hilgersom trakteerde ook de zich opwindende trainer Jeroen Peters van Woudenberg op een gele kaart. Ook tegen tien man bleef het voor GRC 14 lastig om het heft in handen te nemen. Op slag van rust kroop de thuisploeg zelfs door het oog van de naald op de poging van dichtbij van de gevaarlijkste man bij Woudenberg Mark Radstake. Keeper Janssen redde ook deze keer weer fraai. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Negen minuten na de kantwissel profiteerde GRC 14 echter van een foutje in de verdediging van Woudenberg. Uit een moeilijke hoek schoot Michael van den Oever de 1-0 binnen.

Even later vergat invaller Samed Koksal de beslissing te forceren. Zijn schot belandde op de paal. Halverwege de tweede helft lukte het Wilco van Rossem na een perfect uitgevoerde aanval gelukkig wel om de 2-0 op het scorebord te zetten. Het bleek evenwel, dat de dreiging van Woudenberg nog niet voorbij was. De gasten persten er nog een slotoffensief uit. Een foutloze Nicky Janssen had echter een beste dag. De sluitpost van GRC 14 pakte alles en liet zich ook bij de laatste twee pogingen van Roefat Tsjekutsjov en Jarie van Egdom niet passeren. Even later klonk het eindsignaal en kon de fraaie 2-0 winst uitbundig worden gevierd.