'Boomeigenaar zelf verantwoordelijk'

hank • Boomeigenaren in de gemeente Altena zijn over het algemeen zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Dat geldt dus voor ook de eigenaar van de plataan, die aan In Het Rietwerf in Hank stond. Progressief Altena stelde vorige maand schriftelijke vragen over ‘één van de meest beeldbepalende en waardevolle bomen’ in Hank, die volgens de partij door de eigenaar gekapt is toen de gemeente had aangegeven dat ze niet wilde bijdragen aan noodzakelijk onderhoud. "Waarschijnlijk heeft de eigenaar van de boom enkele maanden geleden een medewerker van de gemeente telefonisch benaderd over het onderhoud aan de plataan", is de lezing van het college. Het onderschrijft het belang van monumentaal groen in de gemeente en brengt dat ook voortdurend onder de aandacht, bijvoorbeeld in beleidsstukken, zoals het ontwerp voor de nieuwe omgevingsvisie voor Altena. "Ook landelijk is in toenemende mate aandacht hiervoor", aldus B&W. "Wij vinden het vooralsnog niet nodig om het belang van groen apart onder de aandacht te brengen in onze organisatie."


Mooi bedrag voor Nierstichting

almkerk • De onlangs gehouden collecte voor de Nierstichting heeft in Almkerk het mooie bedrag opgeleverd van 2074,33 euro. Dat is ruim 300 euro meer dan vorig jaar. "Heel bijzonder, daarom zeggen wij iedereen die hieraan heeft meegewerkt hartelijk dank", laat collectecoördinator Corrie Noeverman namens de Nierstichting weten. Ook van de QR-code wordt steeds meer gebruikt gemaakt. De Nierstichting hoopt voor volgend jaar op meer collectanten, zodat de wijken klein kunnen blijven. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Corrie Noeverman via 0183-402491. De collecte wordt altijd in de derde week van september gehouden.


Extra linedance-avond Drongelen

drongelen • In het dorpshuis in Drongelen vindt zaterdag 26 september een extra linedance-avond plaats. Belangstellenden zijn vanaf 20:00 uur welkom om sfeer te komen proeven. Aanmelden via linedance@dorpshuisdrongelen.nl.