Forse nederlaag Dussense Boys

dussen • Een jeugdig Dussense Boys is zondag met 7-0 de pan in gehakt door koploper RFC.

Dussense Boys trad mede vanwege schorsingen en blessures met een wel zeer jeugdig team aan tegen koploper RFC. De jonge spelers knokte zich rot, maar konden niet voorkomen dat het solide RFC zich kon uitleven met zeven treffers.


Met de 7-0 mochten de Dussenaren nog niet eens klagen. De gastheren in Raamsdonksveer lieten nog vele kansen liggen om er dubbele cijfers van te maken. Er was amper afgetrapt of het ging al mis. Laatste man Bob Leemans speelde te zacht terug op keeper Wesley van Biesen. Ibrahim Kililou profiteerde meteen met de 1-0. Even later schoot Kevin van de Heijkant de 2-0 al binnen, nadat Alexander Sevenhuijsen nog goed weg kwam met weer een te zachte terugspeelbal. Vervolgens liet RFC een handvol kansen liggen om bij de rust al een monsterscore neer te zetten. Ook zette trainer André Vos de verdediging om en schoof aanvoerder Leemans door naar het middenveld. Voorin profiteerde de zwoegende André Segeren nog bijna van een foutje van de keeper van RFC. Op slag van rust produceerde RFC nog de 3-0.


Na de rust probeerde Dussense Boys het nog wel, maar de schietpogingen van Segeren en Jesse Vos misten de kracht. RFC was ondertussen al op 4-0 gekomen door een knal van Mickey Hoogmoed. In het slot maakten de koploper het nog af tegen de moe gestreden Dussenaren met de 5-0 van Edgar Makar, de 6-0 van Cres Zimmerman en de 7-0 van Hoogmoed. Door het verlies zakte Dussense Boys naar de vierde plaats op de ranglijst.