Winst voor ACKC

almkerk • ACKC heeft zaterdag Vriendenschaar met 14-10 aan de kant gezet. De wedstrijd begon en het was meteen raak voor de Almkerkers. Wietze de Vries wist al heel snel de korf te raken: 1-0. Vlak daarna kon ook Rik Millenaar scoren: 2-0. In de derde minuut kon Sven van der Ham, die inviel voor de geblesseerde Jelle van de Water, scoren door middel van een doorloper: 3-0. Niet lang daarna kwam het eerste tegendoelpunt. Millenaar kon zijn strafworp verzilveren waardoor de stand 4-1 werd. Vriendenschaar kon een tegendoelpunt maken, maar in de zevende minuut maakte Stef Mommers alweer een doorloper voor de 5-2. Drie minuten later schiet Natasja Kuipers van ver in de korf: 6-2. Dan gebeurt er in beide vakken veel. Goede aanvallen worden opgezet, maar langere tijd kan er niet uit gescoord worden. Pas in de achttiende minuut schiet De Vries van afstand de 7-2 binnen. Er vallen nu om en om doelpunten en met rust staat het 10-5. De tweede helft begint met goede aanvallen aan beide kanten, maar er valt pas weer een doelpunt in de zevende minuut, als Van der Ham zijn strafworp verzilvert: 11-5. Ook nu vallen de doelpunten om en om. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 14-10 voor ACKC.

Start to Run in Giessen

giessen • In Giessen start zaterdag 19 september de najaarscyclus van Start to Run, georganiseerd door Altena Road Runners. Na deze zes trainingen zijn deelnemers in staat om minimaal twintig minuten onafgebroken te lopen. De Start To Run-trainingen vinden plaats op zeven zaterdagochtenden vanaf 19 september. Elke training duurt van 9:30 uur tot 11:00 uur en bestaat uit een stukje theorie en minimaal een uur praktijk met warming-up afwisselend kernprogramma en cooling-down, plus een schema voor de doordeweekse trainingen. De trainer zorgt voor steeds weer andere loopoefeningen.
In de theorie komen tips voor verantwoord bewegen, blessurepreventie, voeding, goede schoenen en juiste kleding aan de orde. De afsluitende zevende les is een testloop over ongeveer drie kilometer. De doordeweekse training is op dinsdagavond, aanvang 19:45 uur.