Fantastisch bedrag voor KWF

sleeuwijk • Tijdens de KWF-collecteweek in Sleeuwijk is door vrijwilligers maar liefst 4126,78 euro opgehaald. Dat is 21 procent meer dan vorig jaar. En dat terwijl er minder collectanten met de bus langs de deur gingen vanwege het coronavirus. Met het geld kan KWF Kankerbestrijding investeren in levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: ruim 23 procent van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via social media, zoals WhatsApp of Facebook. “We zijn iedereen in Sleeuwijk en daarbuiten heel dankbaar voor hun gift”, zegt Geralda Pekaar, collectecoördinator in Sleeuwijk. “Juist nu is de steun aan kankerpatiënten hard nodig. Onderzoek en zorg mag niet stilvallen. We zijn daarom blij dat we toch hebben kunnen collecteren." Met alle coronamaatregelen was het natuurlijk een bijzondere collecteweek, blikt Geralda terug. “Onze collectanten waren zeer gemotiveerd om er een succes van te maken. Dat is gelukt: de anderhalve meter was goed te handhaven en we hebben een prachtig bedrag opgehaald. Om anderhalve meter afstand te bewaren werd er o.a. gecollecteerd met behulp van pikhaken, huishoudstokken en grijpstokken (voor poststukken). Dat leverde veel enthousiaste reacties op."


Voyage d’Automne in Dussen

dussen • Camadou brengt op donderdag 17 september om 17:00 uur en om 20:00 uur op Kasteel Dussen haar ‘Voyage d’Automne’, troostende chansons in intieme sfeer. Chansons douces om bij weg te dromen door Camadou, Dasha Beltiukova als nachtegaal op de dwarsfluit en het fijnbesnaarde gitaarspel van Hans van Gelderen. Entree bedraagt 10 euro (Vriendenpas/CJP 7 euro). Reserveren kan via de website.

q www.kasteel-dussen.nl


Zangproject en zangles

werkendam • Cantus kamerkoor, dat de afgelopen al vele concerten heeft gegeven, start binnenkort met een nieuw project. Hierbij zijn nog enkele mannenstemmen welkom. In Cantus zitten uitstekende koorzangers met veel gevoel voor zuiverheid en een vitale stem. Men moet zelf de muziek goed in kunnen studeren. Er zijn dan ook maar zes repetities voor het gehele programma. De volgende werken worden gezongen: 'Sie werden aus Saba alle kommen' van Bach; uit de Engelse traditie van Todd 'My Lord has Come'; het mysterieuze stuk van Poulenc 'O Magnum Mysterium'; uit de Russisch orthodoxe traditie van Rachmaninov 'Bogoroditse Devo'; en het zeer zingbare 'Magnificat' van Rutter. Dirigent is Sietse van Wijgerden. Er wordt gerepeteerd in Sleeuwijk. Los van dit project kunnen mensen ook klassieke zanglessen volgens in de muziekpraktijk van Sietse van Wijgerden. Meer informatie via e-mailadres sietse.wijgerden@gmail.com of onderstaande website.

q www.sietsevanwijgerden.com


Kienen in
De Dussenaar

dussen • In De Dussenaar, aan het Wilhelminaplantsoen 1 in Dussen, vindt zaterdag 19 september weer een onvervalste kienavond plaats. Aanvang is 20:00 uur en de zaal is open om 19:00 uur.