• Eén van de vele derby's in 2F: Woudrichem tegen Altena.
• Eén van de vele derby's in 2F: Woudrichem tegen Altena. Foto: Jan Noorlandt

Regioclubs treffen elkaar vaak komend seizoen

Sterke tweede klasse onvoorspelbaar

regio • Woudrichem-trainer Piet Saaman gaat met bijna met dezelfde groep beginnen aan het nieuwe seizoen. De grootste verandering is eigenlijk dat Cees van Bavel erbij is gekomen als assistent-trainer. “We hebben een goed gesprek gehad met Cees en het klikte eigenlijk meteen”, aldus Saaman. De trainer vond de voorbereiding een beetje rommelig. “Het was geen ideale voorbereiding”, stelt Saaman. “De tweede klasse is dit jaar ook weer zwaarder geworden. Veel ploegen hebben zich versterkt. Verder hebben we natuurlijk ook heel veel derby’s hier in de regio tegen Sleeuwijk, Altena, Wilhelmina’26 en Roda Boys en over de Merwedebrug tegen GJS en Arkel. Daar gaan ook andere dingen spelen. Je krijgt toch verhitte wedstrijden, wat je meer schorsingen of blessures kan gaan opleveren. We moeten maar weer proberen om een periode te halen.”

Sleeuwijk

Bij Sleeuwijk richt de nieuwe trainer Antoine van Pelt het vizier op het nieuwe seizoen. “Er zijn aardig wat spelers gestopt, zoals Benjamin de Gans en Frans van Steenhoven, en dat zijn niet de minsten”, stipt Van Pelt aan. “We zullen dus opnieuw moeten beginnen. Er zit wel nog steeds veel kwaliteit in de groep en ik merk dat het best wel een team is. Kwalitatief is het dan misschien minder, maar er zit wel karakter in”, stelt de trainer. “De voorbereiding is ook goed verlopen. We zijn nog nergens weggespeeld. Het afgelopen seizoen werd Sleeuwijk laatste, dus het is wel de vraag hoe we dit seizoen kunnen overleven. Het uitgangspunt is dat we weg blijven van de onderste plaatsen. Dat zal al moeilijk genoeg zijn. Veel clubs hebben weer spelers van buitenaf gehaald. Het karakter en de mentaliteit zullen er moeten zijn bij ons. Met name in de vele derby’s zal dat moeten blijken. Anderzijds is het wel prachtig. We beginnen thuis tegen Altena, uit tegen Roda Boys en thuis tegen Woudrichem. Dat is toch geweldig?”


Altena

In zijn eerste seizoen in Nieuwendijk kon trainer Johan van Werff de vruchten niet plukken in de promotiedans in de nacompetitie door het welbekende vuurwerkincident bij NSVV in Numansdorp. Het afgelopen seizoen had Altena ook pech. De Nieuwendijkers stonden los op kop, toen de coronastop roet in het eten gooide. Sneu voor Altena. “Het is ons nog niet gegund", zegt Van der Werff. Door het groene licht van de KNVB kan de trainer zich wel richten op het nieuwe seizoen. “Het afgelopen seizoen hebben we wel een unieke prestatie geleverd. Het zal echter niet meevallen die prestatie te evenaren. De clubs om ons heen hebben ook niet stil gezeten. Wel willen we graag weer meedoen voor een periode”, aldus trainer Van der Werff. “Met de corona zullen we maar van week tot week moeten kijken of we kunnen voetballen. Het zal passen en meten worden, verwacht ik." De eerste wedstrijd tegen Sleeuwijk kunnen de Nieuwendijkers er meteen tegen aan.


Wilhelmina'26

Wilhelmina’26 gaat het seizoen in met de nieuwe trainer Hans de Jong. De 35-jarige De Jong wordt aan zijn zijde gestaan door conditietrainer en assistent Peter Pannekoek. “Het is mooi dat je als jonge trainer de kans krijgt bij Wilhelmina’26 en de tweede klasse is ook de mooiste competitie hier in de buurt met heel veel derby’s”, vindt De Jong. “Ik kan me hier mooi door ontwikkelen op de tweede klasse niveau”, aldus Hans de Jong, die als trainer Brakel en BZC 14 achter zijn naam heeft staan. “De groep is hier heel gedreven en nieuwsgierig en Wilhelmina’26 draaide een heel goed seizoen het afgelopen jaar. Daar ga ik op verder bouwen. Ik denk dat we er goed voor staan. De selectie is iets breder geworden. Dat zet de boel ook op scherp. Ik ga proberen het maximale uit deze groep te halen en hoop met Wilhelmina’26 weer een belangrijke rol te gaan spelen. Je moet de lat ook altijd hoger leggen. Als je zou zeggen: 'we gaan voor een periode', dan zou dat niet gek zijn op basis van het vorige seizoen.”


Nico van Es