• GDC en NOAD'32 treffen elkaar weer in de 3e klasse D.
• GDC en NOAD'32 treffen elkaar weer in de 3e klasse D. Foto: Eric Snaterse

Derdeklassers gaan er vol in

De eerste indruk van de nieuwe trainer Gerrit Molenaar bij GDC is goed. “Er staat een prima spelersgroep en de voorbereiding ging uitstekend tegen Almkerk en GRC 14.” In de beker was GDC met 4-1 ook te sterk voor Prinsenland. Mooier kan je seizoen eigenlijk niet beginnen, maar de ervaren 57-jarige Molenaar waakt voor hoogmoed.

“Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Ik zal dan ook niet zeggen dat GDC weer om de titel mee gaat doen, maar een periodetitel moet haalbaar zijn. Het afgelopen seizoen lag GDC helemaal op kampioenskoers tot de coranastop kwam, maar dat telt voor mij niet. Je moet ook vooruitkijken. Er zijn meerdere clubs, zoals GVV’63 en BLC, die een rol van betekenis gaan spelen. Wij moeten gewoon naar onszelf kijken. We gaan gewoon voor het hoogst haalbare. Ik ga nog niet roepen dat we voor de titel gaan”, benadrukt Molenaar.

NOAD'32

De nieuwe trainer Erwin Verheij is geen onbekende bij NOAD’32. De in Wijk en Aalburg woonachtige Verheij speelde enkele jaren in het eerste elftal op Het Korenzand. “Als je dan de kans krijgt om trainer bij NOAD’32 te worden, is dat alleen maar prettig”, aldus de 44-jarige Verheij, die nu lekker op het fietsje naar de club kan.
Op Het Korenzand trof hij een gretige groep. “De spelers vinden het prettig weer op het veld te staan. Het is voor mij ook een mooie uitdaging hetzelfde neer te zetten als Rob van Loon, die hier goed werk heeft verricht. Bij de spelers proef je ook dat ze het maximale er uit willen halen. We gaan proberen met deze groep de top vier of vijf weer te halen. In de breedte zijn we wat sterker geworden. Als iedereen fit blijft en komt trainen is dat zeker haalbaar.”

Sparta'30

Het afgelopen seizoen had Sparta’30 het knap lastig en zakte de ploeg zelfs even onder de rode streep. Het oproepen van de veteranen Jan de Fijter en Dinant van Drunen bood gelukkig nog uitkomst, evenals de coronastop. Dus kan trainer Mark van Noorloos van Sparta’30 met een schone lei aan zijn derde seizoen bij de Andelse derdeklasser beginnen. De ‘oudjes’ De Fijter en Van Drunen blijven er dit seizoen bij. Van Noorloos is er blij mee. “We hebben dit seizoen nu iets meer balans en ervaring en ze hebben ook een positieve instelling naar de jeugd.” In de verwachtingen voor het nieuwe seizoen blijft Van Noorloos bescheiden. "Ik hoop dat we meer stabiliteit in de resultaten krijgen en dat we niet van hoge pieken naar diepe dalen gaan. We gaan er alles aan doen, zodat Sparta’30 weer boven komt drijven.”