Open dag bij Fort Steurgat

werkendam • Tijdens het Open Monumenten-weekend, op zaterdag 12 september, opent Fort Steurgat in Werkendam zijn poorten voor bezoekers. Dit fort is omgebouwd tot een wooneiland en is als privé-eigendom normaal gesproken afgesloten voor het publiek. De bewoners hebben besloten hier dit jaar een uitzondering op te maken en verwelkomen geïnteresseerden graag tussen 10:00 en 16:00 uur. Elk uur zal er op het binnenplein een inleiding worden gegeven over de historie van het fort en een uitleg over de restauratie, die in 2000 werd afgerond. Daarna bestaat de mogelijkheid een ommetje over het fort te maken via een gemarkeerde route. Deze eindigt dan weer op de parkeerplaats. De openstelling valt samen met het evenement ‘Fort & Vrij!’, dat in de periode van 5 tot en met 12 september plaatsvindt. Vele forten en liniewerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie openen dan de deuren voor het publiek en er worden verschillende activiteiten georganiseerd.

q www.forten.nl


Middag voor mantelzorgers

veen • Stichting Welzijn Pro Seniore organiseert woensdag 29 september een laagdrempelige bijeenkomst voor mensen wiens taak als mantelzorger om wat voor reden dan ook is weggevallen. "Mogelijk vindt u het fijn hier met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt over te praten of vindt u het prettig gewoon eens even gezellig eruit te zijn", laat Pro Seniore weten. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen mensen in De Vlaeshoff in Veen hun ervaringen, zorgen, vragen maar zeker ook mooie momenten delen. De bijeenkomst duurt van 14:00 uur tot 15:30 uur en mensen kunnen zich aanmelden bij Heleen van der Hulst via 06-30279852 of heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl. Vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal twaalf mensen de middag bezoeken.


Open ochtend bij Jacoba Cultuurhuis

woudrichem • Nieuwsgierig naar het Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem? Altijd al een instrument willen bespelen? Op zaterdag 12 september is er een open ochtend, waar iedereen kennis kan maken met het aanbod. Er worden gratis mini-workshops over muziek en proeflessen viool, gitaar, piano en saxofoon georganiseerd. Het Jacoba Cultuurhuis laat jong en oud kennis maken met muziek. Alle kinderen zijn welkom om mee te doen aan de introductie-workshop ‘muziek voor de allerkleinsten’ (1.5 tot 4 jaar) en ‘muziek moet je doen’ (4 tot 12 jaar). Naast deze cursussen geeft het Jacoba Cultuurhuis aan elk niveau en elke leeftijd, jong en oud, muziekles. Iedereen is welkom om zaterdag 12 september tussen 9:00 uur en 12:00 uur een kijkje te nemen en om vragen te stellen aan de Molenstraat 2 in Woudrichem. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus worden bezoekers gevraagd zich van tevoren aan te melden via info@jacobacultuurhuis.nl.

q www.jacobacultuurhuis.nl


Kinderkoor

werkendam • Het Meander-kinderkoor staat open voor meisjes én jongens. Het koor oefent op woensdagavond in de muziekpraktijk bij Sietse van Wijgerden in Werkendam. Info: sietse.wijgerden@gmail.com.