Geen theaterhoppen door corona

woudrichem • Theaterhoppen, het festival dat doorgaans in het eerste weekend van november plaatsvindt in Woudrichem, gaat dit jaar niet door. "De coronaregels maken dit organisatorisch onhaalbaar", laat de organisatie weten. "We gaan ervan uit dat dit eenmalig is en hopen in 2021 weer samen met jullie te kunnen hoppen."


Zes heren roeien Elfstedentocht

woudrichem • Zes heren van WSV Woudrichem gaat vrijdag 4 en zaterdag 5 september de Elfstedentocht roeien. Dit gaat voor het eerst in de geschiedenis gebeuren in een St. Ayles Skiff. Het team, Martins Dream Team, start op vrijdag rond 12:00 uur langs de Snekertrekweg in hartje Leeuwarden voor een non-stop tocht van ongeveer 30 uur en hoopt op zaterdag in de loop van de middag op diezelfde locatie weer te finishen. De tocht stond oorspronkelijk gepland in april, maar toen gooide corona roet in het eten en moest de uitdaging even in koelkast. Toen er in juni weer geroeid mocht worden, heeft het team na een voorbereidende en succesvolle zestien uur lange roeitocht besloten om op vrijdag alsnog van start te gaan.

q www.eng5.nl


Gratis proefles ETS-Bijbelcursus

sleeuwijk • In Sleeuwijk begint op dinsdag 8 september het nieuwe seizoen van de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College. Ter kennismaking zijn de lessen in september gratis te volgen. De ETS-Bijbelcursus is er voor iedereen die wil groeien in geloof en meer wil begrijpen van de grote lijn en samenhang van de Bijbel. De lessen vinden plaats op de tweede en vierde dinsdag van de maand, van 19:30 uur tot 22:00 uur in het Altena College.

q www.evangelisch-college.nl/ets


Oud papier Andel

andel • Leden van Andels Fanfare Corps gaan zaterdag 5 september weer op pad om oud papier op te halen in Andel. Deze keer komen zij in wijk 1: Julianastraat, Neerandelseweg en alles ten westen daarvan.

q andelsfanfarecorps.nl


Kledingbeurs Sleeuwijk afgelast

sleeuwijk • De najaars- en winterkledingbeurs in Sleeuwijk gaat dit jaar niet door. Dit vanwege de coronamaatregelen, zo staat te lezen op Facebook. "Het brengt teveel beperkingen met zich mee om de kledingbeurs op een veilige manier plaats te laten vinden; daarom nemen we het risico niet om zo verdere verspreiding te voorkomen." De beurs, die al bijna 30 jaar georganiseerd wordt door Sjanie van Alten, stond gepland in september. Van Alten hoopt dat de kledingbeurs in maart wel weer georganiseerd kan worden.


Oud papier Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • Oefening & Uitspanning haalt zaterdag 5 september weer het oud papier op in Wijk en Aalburg. De route gaat door Wijk ten noorden van de Aalburgestraat, de buitenwijk en op de Maasdijk vanaf de Molenstoep tot de huisnummers 283 (oneven) en 88 (even).