• Trainer John Karelse van Achilles Veen.
• Trainer John Karelse van Achilles Veen. Foto: JAN NOORLANDT

'Hele andere voorbereiding'

Achilles Veen heeft al jaren de ambitie om de stap naar de derde divisie te maken. Ook dit seizoen zijn daar de pijlen weer op gericht bij de hoofdklasser uit Veen. De voorbereiding laat zien dat Achilles Veen zich in de competitie zeker wil laten gelden om die ambitie eindelijk een keer gestalte te geven. Drie oefenwedstrijden werden gewonnen en de 1-1 in de generale tegen Kozakken Boys mocht er ook zijn.


Trainer John Karelse rekent zich echter nog niet rijk. “Vorig jaar waren we ook de kampioen van de voorbereiding, maar verloren we in de competitie wel twee van de eerste drie wedstrijden. Anderzijds speel je wel tegen een ploeg uit de tweede divisie. Dus dan hebben we het niet slecht gedaan. We hebben kwalitatief een hele goede selectie en hopen in de competitie ook weer een stap te maken.” Karelse heeft wel ambitieuze verwachtingen. “Ik verwacht dat er drie á vier ploegen, waaronder SC Feyenoord en DHSC, zijn die om het kampioenschap gaan strijden en daar horen wij ook wel bij. Binnen de selectie is er ook veel concurrentie en iedereen zal moeten knokken voor zijn plek”, doelt de trainer van Achilles Veen op een gezonde mindset. “Dat is alleen maar goed. Iedereen zal op zijn tenen moeten lopen om in de basis te komen. Dat is wel een voordeel. Er moet wel een beetje druk op zitten.”


Normaal seizoen

Karelse hoopt dat het, ondanks de perikelen met corona, een normaal seizoen gaat worden en dat er snel een vaccin beschikbaar komt.


“Ik hoop dat er geen stukken van de competitie stil komen te liggen. Je merkt ook aan de jongens, dat we een hele andere voorbereiding hadden. Je moet echt uitkijken met blessures. Als je nu gaat doen wat je normaal doet, dan hou je niemand over. Je hebt natuurlijk vier maanden lang geen duels gespeeld.”


Over het afgelopen seizoen zegt hij: “Het afgelopen seizoen hebben we ook goed gespeeld, maar we verloren een aantal wedstrijden op een knullige manier. Dat moet er wel uit”, stelt Karelse.

“Je bent als trainer maar een paar jaar bij een club en dan moet je wel iets laten zien. Ik wil hier ook iets neerzetten. Het is bij mij keihard werken en zorgen dat een speler elke training beter wordt. We hebben hier een prachtig complex, goede faciliteiten en we hebben weer de mogelijkheden gekregen om goeie spelers te halen. We hebben een ploeg die zeker mee kan gaan doen. Of het kwartje dan de goede kant op valt, is afhankelijk van andere dingen, maar we hebben wel de voorwaarden gecreëerd. We hebben niet zo’n brede groep. De clou zal zijn om iedereen fit houden.”