E-bike informatiedag op 8 september

Harde muziek leidt tot drugsvondst in Werkendam

werkendam • Een inwoner van Werkendan was ‘vergeten’ zijn harde muziek uit te zetten toen hij wegging. Toen de politie dat voor hem deed vonden ze drugs en een wapen.

Op zondag 23 augustus 2020 0m 4.15 uur werd een eenheid door het Operationeel Centrum naar de Kruisstraat gestuurd. De bewoners hadden veel last van luide muziek. De agenten hoorden buiten op straat de herrie al. Aanbellen en kloppen leverde niets op en uiteindelijk werd besloten om de deur te forceren en de muziek uit te zetten zodat de buurt rustig kon slapen.

De deur werd opengebroken. Er was niemand thuis. De muziek werd uitgezet. Maar de agent zag enkele gripzakjes met pillen hangen en hij zag een stroomstootwapen staan. De spullen, bijna 20 pillen, vermoedelijk XTC, en een zaklamp/stroomstootwapen werden in beslag genomen. Op dat moment kwam de verbolgen bewoner aanlopen. Die werd direct in de boeien geslagen.


Nieuwendijkse aangehouden wegens heling

nieuwendijk • Een vrouw uit Nieuwendijk en een man uit Hoeven zijn woensdag aangehouden op verdenking van heling.

Achter in hun bus vond de politie fietsen, gereedschap en andere goederen waarvan het vermoeden bestaat dat deze zijn gestolen. De twee zijn aangehouden, dit gebeurde aan de Rijksweg in Nieuwendijk.

Uit onderzoek zal moeten blijken waar dat alle goederen vandaan komen. Mogelijk dat deze aan verschillende inbraken gekoppeld kunnen worden.


Gemeente vergadert over winkeltijden en zwemvaardigheid

altena • De gemeenteraad pakt de draad weer op. Op 1 september start de vergadercyclus met de Altenaronde. Op de agenda onder andere:
de winkeltijdenverordening het beleid om zwemvaardigheid te verbeteren.

Bij de Altenaronde krijgt de raad informatie over de agendapunten en is er de mogelijkheid voor inwoners om hierover in te spreken. De Altenaronde is de voorbereiding op het debat en besluitvorming, die plaatsvinden in de Altenatafel en raadsvergadering.
De Altenaronde begint om 19:30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis. Mensen die meer informatie willen of in willen spreken kunnen contact opnemen met de raadsgriffie (0183-516100, What's app 06-22156088 of mail griffie@gemeentealtena.nl. De vergaderstukken zijn te vinden op:

q https://altena.raadsinformatie.nl


Streep door Giessense kermis

giessen • De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een streep gezet door de kermis in Giessen, die op 10, 11 en 12 september zou plaatsvinden. De veiligheidsregio vindt het vanwege het coronavirus niet verantwoord om dergelijke evenementen door te laten gaan.