Eerste St. Ayles Skiff in oktober klaar

woudrichem • Naar verwachting is de St. Ayles Skiff van Sleeuwijk in oktober gereed. Dit is de eerste skiff die door inwoners van de gemeente Altena is gebouwd.

Begin dit jaar zijn de Sleeuwijkers gestart met de bouw van de St. Ayles Skiff. De gemeente Altena is samen met de Rabobank hoofdsponsor van deze skiff. Het idee is dat de 21 dorpskernen ieder een eigen roeisloep bouwen. Vervolgens organiseert iedere kern een regatta (roeiwedstrijd). Hiermee stimuleren zij de verbondenheid tussen de inwoners uit de verschillende dorpskernen, bedrijven en overheid. Watersportvereniging Woudrichem organiseerde een proefroeidag. Er werden drie skiffs beschikbaar gesteld en onder begeleiding van ervaren roeiers werd kennisgemaakt met de techniek van het roeien in een skiff. Onder de deelnemers waren burgemeester Egbert Lichtenberg en wethouder Peter van der Ven.

Wie de voortgang van de bouw van de skiff Sleeuwijk wil volgen en/of bereid is tot sponsoring, kan contact opnemen met Pim Kamstra (06-22424560 of pim@factorylab.nl).