Afbeelding
Foto: Instagram Wijkagenten_Altena

Vuurwerkoverlast in Sleeuwijk

Vuurwerkoverlast in Sleeuwijk

sleeuwijk • Er komen steeds meer meldingen vanuit Sleeuwijk met betrekking tot vuurwerkoverlast. De wijkagenten van Altena roepen de overlastveroorzaker op om te stoppen met het afsteken van vuurwerk.

"Buiten het feit dat het verboden is om nu vuurwerk af te steken, is het ook gewoon ontzettend asociaal", schrijven de wijkagenten op Instagram. "Kinderen worden er wakker van, (huis)dieren worden bang en buurtbewoners schrikken ervan." De wijkagenten roepen mensen op om melding te maken wanneer er overlast is, of wanneer ze weten wie de overlast veroorzaakt. Dit kan via 0900-8844 of via politie.nl. Anoniem melding maken kan via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.


Werkendammer vast wegens huiselijk geweld

werkendam • Een 46-jarige Werkendammer is vrijdag in zijn woning aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man verzette zich dusdanig bij zijn aanhouding, dat twee agenten aangifte hebben gedaan van poging tot zware mishandeling.

De man wordt ervan verdacht afgelopen vrijdag zijn vriendin te hebben mishandeld in hun woning te Werkendam. De politie kwam rond 16:30 uur ter plaatse om de man aan te houden. Hij rende echter weg richting de tuin. Politiemensen renden achter hem aan, waarop de man verschillende voorwerpen in hun richting gooide. Een agent kon nog net wegspringen voor een trap en een strijkplank.

Omdat de Werkendammer niet naar de agenten luisterde en geweld tegen hen gebruikte, spoten ze pepperspray in zijn richting. Ondanks de pepperspray bleef de man agressief, daarom riepen de agenten hem opnieuw op dat hij moest meewerken. Dit deed hij niet. In plaats van meewerken, kwam hij agressief op de agenten af. Daarop besloten de agenten hun wapenstok te trekken. Ook tijdens het aanbrengen van de handboeien werkte de man allesbehalve mee. Een agent raakte gewond aan de arm. Twee politiemensen hebben aangifte van poging tot zware mishandeling tegen de verdachte gedaan. De man zit vast en er is een zorgmelding opgemaakt.