VVD wil dat kruising veiliger wordt

almkerk • Volgens de VVD zijn de genomen maatregelen om de kruising Duijlweg-Midgraaf in Almkerk veiliger te maken onvoldoende. De partij wil dan ook dat het college meer doet om de verkeersveiligheid op die locatie te garanderen. "Ondanks de inmiddels al genomen maatregelen omtrent de verkeersveiligheid van de kruising van de wegen Duijlweg en Midgraaf in Almkerk, is er nog geen afname van het aantal ongevallen geconstateerd", aldus VVD-raadslid Jan Kolf. "Donderdag 16 juli heeft er wederom een verkeersongeval plaatsgevonden, met als gevolg meerdere gewonden. Onder andere is hier de zogenaamde polderblindheid en de mogelijkheid tot het rijden met een hoge snelheid de oorzaak van geweest." Kolf heeft over de kwestie schriftelijke vragen gesteld aan het college.


Hennepkwekerij in Andel ontmanteld

andel • De politie heeft donderdagmorgen na een tip in Andel een hennepkwekerij gevonden. De kwekerij met meer dan 140 planten was in een woning aan de Wilhelminastraat. Eén persoon die in de woning aanwezig was is aangehouden. De politie doet nog verder onderzoek. De hennepkwekerij is ontmanteld en de apparatuur is in beslag genomen.


’t Proathuis weer van start

rijswijk • ’t Proathuis in de Nijenburcht in Rijswijk gaat maandag 3 augustus weer van start. Vanaf 14:00 kunnen mensen terecht voor een praatje of voor het spelen van spelletjes. Vanwege de coronamaatregelen zijn maximaal twintig bezoekers welkom. Koffie en thee staan klaar. Een consumptie kost 0,50 euro.


Cocktailworkshop in Drongelen

drongelen • Dorpshuis De Oude School in Drongelen organiseert op zaterdag 8 augustus een cocktailworkshop. De avond wordt gepresenteerd door een heuse 'mixologist'. Dit is een dure naam voor cocktailshaker. Deze bartender heeft de European Bartender School gevolgd en weet dus waar hij over praat. Iedereen van 18 jaar en ouder kan deelnemen aan de workshop. Deelname kost 25 euro per persoon en aanmelden kan via algemeen@dorpshuisdrongelen.nl. Aangezien de RIVM-richtlijnen nog steeds van toepassing zijn, is een gering aantal plaatsen beschikbaar. De Oude School is 8 augustus vanaf 19:30 uur geopend, de workshop begint om 20:00 uur.


Kaarten

dussen • Op donderdagmiddag kan er weer gekaart worden bij De Dussenaar in Dussen, van 13:30 uur tot 15:30 uur. Deelname is gratis.