Nieuwendijkse veroorzaakt ongeval

raamsdonksveer/nieuwendijk • Een 50-jarige vrouw uit Nieuwendijk heeft maandagmorgen een ongeval veroorzaakt op de A27 bij Raamsdonksveer. Haar rijbevoegdheid was al ingetrokken vanwege rijden onder invloed in april dit jaar. Ze botste maandag rond 5:35 uur met haar auto op de wagen voor haar, die bestuurd werd door een 35-jarige Tilburger. Beide auto's raakten in een spin en botsten tegen de vangrail.


Hankenaar rijdt met ongeldig rijbewijs

raamsdonksveer/hank • De politie heeft zaterdagnacht een 22-jarige man uit Hank aangehouden, omdat hij nog altijd een auto bestuurde nadat zijn rijbewijs eerder dit jaar was ingenomen. De automobilist uit Hank werd rond 2:00 uur gecontroleerd op de Maasdijk in Raamsdonksveer. Zijn rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard, doordat hij eerder dit jaar onder invloed van verdovende middelen reed. Ook deze keer waren die vermoedens er. Toen een naderend voertuig zaterdagnacht wel heel bekend voorkwam, besloot een agent de bestuurder een stopteken te geven. De agent herkende de bestuurder, omdat de man eerder dit jaar onder invloed van verdovende middelen reed. Hierbij werd zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Toen de automobilist hoorde dat hij mee moest naar het politiebureau, probeerde hij weg te rijden. Onder dreiging van pepperspray gaf de verdachte zit over. Ook nu bestond het vermoeden dat de man onder invloed van verdovende middelen reed. Op het bureau weigerde hij een speekseltest en een bloedproef, waarbij kan worden onderzocht of er daadwerkelijk sprake is van drugsgebruik. Het weigeren wordt aangemerkt als misdrijf en wordt zwaar beboet. Zijn auto is in beslag genomen.


’t Proathuis weer van start

rijswijk • ’t Proathuis in de Nijenburcht in Rijswijk gaat maandag 3 augustus weer van start. Vanaf 14:00 kunnen mensen terecht voor een praatje of voor het spelen van spelletjes. Vanwege de coronamaatregelen zijn maximaal twintig bezoekers welkom. Koffie en thee staan klaar. Een consumptie kost 0,50 euro.