Veertien woningen Den Eng

veen • In nieuwbouwwijk Den Eng in Veen zijn de afgelopen jaren veel woningen gebouwd en kavels uitgegeven. Al heel wat gezinnen hebben zich in Den Eng gevestigd, waardoor een gevarieerde wijk is ontstaan. En nu volgt de laatste fase nieuwbouw, van veertien hoek- en tussenwoningen. Bouwlinie ontwikkelt deze fase voor een belegger; vijf woningen worden verkocht en negen woningen worden verhuurd.

De veertien woningen worden gebouwd volgens het MorgenWonen-concept van VolkerWessels: vandaag bouwen, morgen wonen. De huizen hebben een supersnelle bouwtijd, dankzij het ter plaatse opbouwen van verschillende plug and play-woningonderdelen. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm, nul op de meter en woongereed.

q www.bouwlinie.nl


Mobiel infopunt Gorinchem

gorinchem • De gemeente Gorinchem, Gorinchem Citymarketing, VVV Gorinchem en Riveer verwachten dit jaar meer Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan. Daarom gaat een gezamenlijk team van de VVV en Riveer voorlichting geven over de vestingstad, veerdiensten en de omgeving. Als promotiemiddel is gekozen voor een mobiel infopunt; een busje bij de drukke bezoekersstromen van en naar de veerboten en cruiseschepen Buiten de Waterpoort.

Het toerisme ontwikkelt zich deze zomer anders in Gorinchem; er zullen waarschijnlijk meer binnenlandse toeristen komen en minder buitenlandse toeristen. Er worden 50 tot 75 procent minder cruiseschepen verwacht. Toch verwacht Gorinchem - alleen al via de veren en cruiseschepen - zo’n 5000 toeristen per week.

VVV Gorinchem en Riveer willen dan ook bij het water bezoekers verwelkomen en op weg helpen. Het mobiele infopunt wordt bemand door een gemengd team van de VVV en Riveer dat informatie geeft over bezienswaardigheden en wandel- en fietsroutes in en rond Gorinchem.

q www.mooigorinchem.nl