Modderdag bij de Esdoorn

sleeuwijk • Vorige week maandag was het Modderdag op de Esdoornlaan in Sleeuwijk. De peuters hebben met modder geëxperimenteerd. Zo was er een blotevoetenpad. De kinderen van Trema-kinderopvanglocatie De Esdoorn in Sleeuwijk voelden met hun blote voeten wat er in de bakken zat. Ze voelden zand, stenen, water en modder. In een emmer met modder zijn ze daarna op zoek gegaan naar schatten, natuurlijk ook met hun blote handen. Omdat de handen toch al modderig waren konden ze daarna mooi met modder verven. Maar het allerleukste was springen in de modderplas. Ze vonden het heerlijk om zo te ontdekken, en een beetje vies worden is dan niet erg. Vanaf 2016 wordt Modderdag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit.


MBC-Replica met vakantie

werkendam • Modelbouwclub MBC-Replica Werkendam houdt de komende weken vakantie. Op 22 augustus vaart de modelbouwclub weer om 14:00 uur in de Dokvijver in Werkendam. Ook op zaterdag 5 september (14:00 uur), zaterdag 12 september (10:00 uur), 26 september (14:00 uur) wordt op deze locatie gevaren door MBC-Replica.


Boekenverkoop Maaswaarden

wijk en aalburg • Zorgplein Maaswaarden start de tweedehandsboekenverkoop weer op, in een aangepaste vorm en volgens de RIVM-richtlijnen. De eerstvolgende verkoop is op zaterdag 11 juli van 10:00 uur tot 12:00 uur bij Jac. van Bergeijk Mode & Wonen, Grote Kerkstraat 18.