100 kilometer per uur te hard

werkendam • De bestuurder van een sportauto is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij bijna 100 kilometer per uur te hard reed op de Bandijk in Werkendam. De man reed 159 kilometer per uur, waar 60 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. De verkeersofficier gaat met deze casus verder, meldt de politie. Tijdens de controle op de Bandijk werd nog een tweede rijbewijs ingenomen vanwege een snelheidsovertreding.


Controle bij growshop

wijk en aalburg • In een pand aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg heeft de politie vorige week dinsdag een volle vrachtwagen hennepgerelateerde goederen in beslag genomen. Tevens is op die locatie contant geld in beslag genomen. De eigenaar mag zich later hierover verantwoorden. Agenten hebben dinsdag een controledag op growshops gehouden in Breda en Wijk en Aalburg. Diverse hennepgerelateerde goederen en hennep zijn hierbij in beslag genomen. "De growshops, die zich ook wel eens als tuincentra profileren, hadden een assortiment met goederen ten behoeve van hennepkwekerijen. Dit zijn voornamelijk ventilatoren, groeimiddelen, vijverfolie en potgrond. Zij faciliteren hiermee de hennepkwekerij. De growshops spelen een centrale rol in de hennepketen en de criminele wereld, vandaar dat de politie door middel van zo’n controledag de goederen in beslag neemt", aldus de politie. Er is niemand aangehouden. De gemeente Breda en Altena bekijken of ze bestuurlijke maatregelen kunnen treffen.


Eerste steen nieuwe kerk gelegd

waardhuizen • Geertje Versteeg-Roubos, het oudste lid van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Waardhuizen, heeft zaterdag de eerste steen van het nieuwe kerkgebouw gelegd. Het was de planning dat zij de eerste paal zou slaan op 1 april, maar vanwege de coronapandemie kon dit niet doorgaan. De bouw vordert gestaag, nog voor de vakantie wil aannemer Vos uit Nederhemert de pannen op het dak hebben. Het streven is om half december klaar te zijn.