Nieuwe website en naam museumcafé

werkendam • Het museumcafé van het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam gaat verder onder de naam Biesonder, met aanpassingen aan het interieur en een nieuwe kaart. Tegelijkertijd heeft het museum een vernieuwde website gekregen. De site is nu ook op een tablet of mobiele telefoon te bekijken. Het is ook mogelijk geworden om via de site het museum met of zonder rondvaart direct te reserveren. Boekingen via de website moeten voortaan direct via Ideal afgerekend worden. Vanwege het coronavirus is het Biesbosch MuseumEiland alleen toegankelijk als er van te voren gereserveerd wordt.

q www.biesboschmuseumeiland.nl


Cadeaukaarten voor Giessense wijk

giessen • Een hele wijk (postcodegebied 4283) in Giessen valt in de prijzen in de trekking van de Postcode Loterij. De winnaars winnen per lot een shoptegoed van 50 euro, dat kan worden ingeruild voor diverse cadeaukaarten naar keuze. Deze cadeaukaarten zijn te besteden bij ondernemers en winkeliers in de buurt. Naast de schenkingen aan goede doelen, wil de Postcode Loterij zo ook via het prijzenpakket een steentje bijdragen en de ondernemers een hart onder de riem steken.


Record: bijna 600 euro voor Unicef

sleeuwijk • Klanten van supermarkt Albert Heijn in Sleeuwijk hebben in de afgelopen drie weken een recordbedrag aan statiegeld bij elkaar gebracht voor Unicef. Bij het inleveren van lege flessen bij de Albert Heijn werd het statiegeldbonnetje door klanten in een speciaal hiervoor geplaatste collectezuil gedoneerd. In totaal leverden de statiegeldbonnen een prachtig bedrag voor Unicef op: 597,35 euro.


Tweede concert orgelproject

heusden • Op zaterdagavond 4 juli vindt er een uniek concert plaats in de Catharijnekerk in Heusden. Musicus Reinier Korver uit Werkendam is bezig met een ambitieus videoproject om de historische orgels die de provincie Noord-Brabant rijk is vast te leggen. Ook in Heusden hebben opnames plaatsgevonden. Reinier Korver en gastorganist Mark Brandwijk laten het orgel van de Catharijnekerk in alle veelzijdigheid horen. Tijdens dit concert spelen deze musici een programma, waarin het stralende Lohman-orgel in alle veelzijdigheid te horen is. Werken van onder andere Bach, Buxtehude en Karg-Elert passeren de revue. Tijdens dit avondconcert spelen de heren ook in samenspel op de beide orgels die de kerk rijk is. Reserveren voor dit concert is verplicht en kan via onderstaande website. Er is plaats voor maximaal 100 bezoekers, die verspreid door de kerk heen opgesteld zullen worden volgens de coronarichtlijnen die gelden vanaf 1 juli. Aanvang van het concert is 20:00 uur. De eindtijd is rond 21:15 uur. Adres van de kerk is Breestraat 2 in Heusden.

q www.brabantsorgelproject.com


Loods gesloten

regio • Burgemeester Egbert Lichtenberg heeft maandag een loods gesloten waar mogelijk synthetische drugs werden gemaakt. De loods blijft drie maanden dicht.