2000 liter drugsafval in Werkendam

werkendam • Op het Plein in Werkendam is maandag een vrachtwagentje aangetroffen met daarin vermoedelijk meer dan 2000 liter chemische middelen. Volgens de politie gaat het om drugsafval. Het voertuig zou al weken op het Plein staan, aldus de politie, die was uitgerukt voor een melding van stankoverlast. "Levensgevaarlijk in de brandende zon. Waarom weten we dit niet eerder?", vraagt de politie zich op Twitter af.


Vragen rondom steekpartij

genderen • De politie heeft nog veel vragen over een mogelijke steekpartij zondagmorgen in Genderen.
Dat laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten. Het slachtoffer zou zondagmorgen rond 10:10 uur aangetroffen zijn op een parkeerplaats in Drunen. De man in Drunen had een steekwond aan zijn been en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd en hoe de man gewond raakte. Zondag werd daarom uitgebreid onderzoek gedaan in de Kelderstraat in Genderen, want hier zou de man die in Drunen werd aangetroffen mogelijk gestoken zijn, aldus de woordvoerder van de politie. Hij kan over de identiteit en de woonplaats van het slachtoffer geen mededelingen doen.


'Rem op zonneparken'

regio • Het Brabantse provinciebestuur moet onderzoeken hoe het de aanleg van nieuwe zonneparken op landbouwgrond kan beperken. Die oproep doen ChristenUnie-SGP, CDA, Forum voor Democratie, VVD, Lokaal Brabant en D66 en 50PLUS aan het provinciebestuur. “Wij willen voorkomen dat goede agrarische grond gebruikt wordt voor zonneparken, terwijl de daken van bedrijven nog niet gebruikt worden”, zegt initiatiefnemer Hermen Vreugdenhil, Statenlid voor ChristenUnie-SGP. Eerder werd bekend dat het college in Altena in ieder geval door wil met een zonnepark in Nieuwendijk, de woonplaats van Vreugdenhil. "Wij willen dat vanaf nu alle aanvragen voor nieuwe zonneparken aan de zonneladder voldoen. Dat betekent eerst de daken benutten”, aldus Vreugdenhil.