Spullen inleveren Hank

hank • In Hank wordt voortaan ook gebruikt gereedschap ingezameld.

Afgeven kan op zaterdagmorgen tussen 9:30 uur en 11:30 uur bij de parochiezaal (ingang kerkhof) aan de Kerkstraat 15A in Hank. Rocy Damen uit Drunen is mede-coördinator van deze organisatie. Hun werkplaats is in Nieuwkuijk, Abdijlaan 6 (Abdij Mariënkroon). De geheel gereviseerde spullen gaan naar derdewereldlanden. Gevraagd worden gereedschappen voor houtbewerking en meubelmakerij, metaalbewerking en lassen, autoreparatie en -onderhoud, leerbewerking en schoenmakerij, bouwen en metselen, elektrotechniek, loodgieten, naaimachines en toebehoren.Zeer welkom zijn bankschroeven, multimeters en tafelslijpmachines, maar geen motorisch tuingereedschap, fietsen, gasflessen, computers, huishoudelijke apparaten, accuboormachines, doorgeroest gereedschap, muziekinstallaties, gereedschap op accu’s.


In Hank worden ook brillen, gebruikte postzegels (ook verzamelingen), gehoorapparaten en mobieltjes ingezameld. Deze spullen worden een nieuw leven gegeven in arme landen. De brillen, postzegels en gehoorapparaten gaan naar de paters van Meerseldreef. Brillen worden doorverwerkt naar derdewereldlanden. Van de opbrengst van de postzegels worden schoolbenodigdheden aangeschaft voor kinderen en kan men voor een maaltijd zorgen als die kinderen op school zijn. De mobieltjes gaan naar diverse goede doelen. Inleveren kan eveneens op zaterdagmorgen bij de parochiezaal in Hank tussen 9:30 uur en 11:30 uur. Ook kan men deze zaken achterlaten in een doos die achter in de kerk onder de tafel staat met informatiemateriaal.


Boekbank

Er is altijd ruimte en mogelijkheid om boeken aan te reiken voor de Boekbank Hank. Tweemaal per jaar organiseert men een boekenmarkt rondom de pastorie aan de Kerkstraat in Hank. Het meest praktische is om de boeken aan te leveren bij de pastorie op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 uur tot 12:00 uur (tijdens basisschoolvakanties alleen op dinsdag.) Ook hier is de mogelijkheid om dat te doen op zaterdagmorgen tussen 9:30 uur en 11:30 uur. Dan via de ingang via het kerkhof. Verder kan men terecht bij Corina van Kuijk-Klute aan de Kerkstraat 35 en bij Anny en Arie Dolislager-Heere aan de Julianastraat 23.