Katholieke kerken weer open

altena • De katholieke kerken van Hank, Dussen en Woudrichem gaan vanaf 1 juli weer op gaan voor vieringen. Per bijeenkomst zijn dan maximaal 100 kerkgangers welkom. Voor de kerk van Woudrichem geldt dat mensen van tevoren moeten reserveren. In Dussen zal op vrijdagavond 3 juli pastoor Ceriani om 18:30 uur voorgaan in de eucharistieviering en op zondag 5 juli zal hij om 9:30 uur voorgaan in de eucharistieviering in Hank. In Woudrichem is er dan om 9:15 uur een woord- en communieviering, waarin pastor Waas voor zal gaan.


AD(H)D-café Heusden

heusden • AD(H)D-café Heusden pakt dinsdag 30 juni de draad weer op met een bijeenkomst bij Bakkertje Deeg in Heusden. Het thema van de avond is 'Omarm je andersheid'. De bijeenkomst duurt van 19:30 uur tot 21:30 uur. De ontwapende krachten van AD(H)D worden uiteengezet en de aanwezigen gaan een mindmap maken met daarin hun eigen speciale kracht, welke kwaliteiten daarbij horen en wat het degene gaat opleveren. Uiteraard worden de coronamaatregelen in acht genomen en daarom is aanmelden voor het AD(H)D-café voorlopig verplicht. Wie de avond bij wil wonen kan een mail sturen naar Emmy Hendriks via epjhendriks@gmail.com.


Stiltecentrum Nieuwendijk

nieuwendijk • Sinds een aantal weken is het stiltecentrum in de gereformeerde kerk aan de Kerkweg 1 in Nieuwendijk geopend op woensdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur. Mensen kunnen hier binnenlopen om een lichtje aan te steken, een gedicht of de bijbel te lezen of gewoon even stil te zijn. Deze mogelijkheid is er voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Er is een gastvrouw aanwezig die informatie geeft over de maatregelen die gelden vanwege het coronavirus. Bezoekers kunnen de ingang nemen aan de rechterkant (De Inloop) en de kerk later weer verlaten via de linkerkant (De Hoeksteen).