Oud papier in Wijk en Aalburg


wijk en aalburg • Leden van muziekvereniging Oefening &Uitspanning uit Wijk en Aalburg komen zaterdag 6 juni weer langs om het oud papier op te halen. De route gaat door Wijk ten noorden van de Aalburgestraat, de buitenwijk en op de Maasdijk vanaf de Molenstoep tot de huisnummers 283 (oneven) en 88 (even). Graag zien de muzikanten de oudpapiercontainers en -bundels vanaf 8:00 uur aan de straat tegemoet.


Visserijmuseum is weer open

woudrichem • Het Visserijmuseum in Woudrichem is sinds gisteren (dinsdag 2 juni) weer open voor publiek. Vorige week woensdag is een aantal vrijwilligers en bestuursleden bezig geweest om het museum, dat gehuisvest is op de bovenverdieping van het Arsenaal in de vesting, weer helemaal spic en span te maken. Het museum is nu ook coronaproof, met een vaste looproute en andere maatregelen, die zijn getroffen om een museumbezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Alle vestingbewoners krijgen een vrijkaart voorzien van datum. Het museum is geopend op dinsdag tot vrijdag van 10:30 uur tot 16:30 uur en op zaterdag en zondag van 13:30 uur tot 16:30 uur.

q www.visserijmuseumwoudrichem.nl


Ontmoet schrijvers online

altena • ‘Ontmoet Schrijvers Online’ is een wekelijkse serie van online interviews met schrijvers, georganiseerd door samenwerkende bibliotheken. Een aantal weken kan het publiek verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19:30 uur tot 20:30 uur plaats via het webinarsysteem van de Koninklijke Bibliotheek. Voor donderdag 4 juni staat Splinter Chabot op de agenda; op 11 juni Marijke Schermer; op 18 juni Suzanna Jansen; op 25 juni Eva Vriend; en op 2 juli Esther Gerritsen. De webinars zijn voor iedereen beschikbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer op de website van Bibliotheek CultuurPuntAltena.

q bibliotheekaltena.nl


Welkom bij Schneider

woudrichem • Schneider Youngplants verhuist binnenkort van Ridderkerk naar Woudrichem. Het bedrijf produceert jonge planten voor de internationale kweker. Begin juni start het heiwerk op de locatie Almkerkseweg 4A. Dat moment willen zowel Schneider als de gemeente Altena markeren. Schneider nodigt belangstellenden uit Woudrichem en omgeving uit om op 4 juni van 16:00 uur tot 17:00 uur even een kijkje te nemen op het terrein. Dat kan te voet, per fiets en per auto.