Almkerkse kerk geopend

almkerk • Vanwege de coronacrisis worden ook de zondagse erediensten van de gereformeerde kerk in Almkerk (Voorstraat 16) online uitgezonden. De kerk is dus niet toegankelijk voor gemeenteleden. De komende tijd zal de kerk doordeweeks op bepaalde tijden wel worden opengesteld voor een ieder die behoefte heeft aan een moment van ontmoeting, bezinning, om te bidden, een waxinelichtje aan te steken of om zomaar even binnen te lopen voor een gesprekje. Iedereen is daarvoor welkom op vrijdagmiddag 29 mei, van 14:00 uur tot 16:00 uur; woensdagavond 3 juni, van 19:00 uur tot 20:30 uur uur; vrijdagmiddag 5 juni, van 14:00 uur tot 16:00 uur; en op dinsdagochtend 9 juni, van 10:00 uur tot 12:00 uur. Tijdens de openingstijden is de predikant of een ouderling aanwezig voor een gesprekje als daar behoefte aan is. Uiteraard worden hierbij de vereiste voorzorgmaatregelen in acht genomen.


Cadeaukaarten voor Werkendammers

werkendam • Een hele wijk (postcodegebied 4251) in Werkendam valt in de prijzen in de trekking van de Postcode Loterij. De winnaars winnen per lot een shoptegoed van 50 euro, dat kan worden ingeruild voor diverse cadeaukaarten naar keuze. Deze cadeaukaarten zijn te besteden bij ondernemers en winkeliers in de buurt. Naast de schenkingen aan goede doelen, wil de Postcode Loterij zo ook via het prijzenpakket een steentje bijdragen en de ondernemers een hart onder de riem steken. Met het gewonnen shoptegoed kunnen de winnaars uit Werkendam verschillende cadeaukaarten uitkiezen. De kaarten zijn in te wisselen bij lokale ondernemers die zijn aangesloten bij een van de cadeaukaarten naar keuze: Bakkers-, Koffie-, Lokaal Vers-, IJs- en Restaurant cadeaukaart, Nationale Horeca cadeaukaart, HEMA cadeaukaart en de Fashioncheque. Winnaars krijgen ook de mogelijkheid om een deel van het gewonnen tegoed te doneren aan Voedselbanken Nederland. Winnaars worden binnenkort per brief over hun prijs geïnformeerd. De gevolgen van de coronacrisis zijn ingrijpend en juist nu is steun voor ondernemers in de buurt extra waardevol. Daarom heeft de Postcode Loterij het prijzenpakket van de trekkingen van april, mei en juni uitgebreid met in totaal 17,5 miljoen euro aan cadeaukaarten, te besteden bij ondernemers en winkeliers in de buurt. Zo winnen niet alleen de deelnemers van de Postcode Loterij, maar kunnen ook ondernemers en winkeliers in die buurten en regio's er hun voordeel mee doen.


Slot Loevestein weer van het slot

poederoijen • Slot Loevestein is vanaf maandag 1 juni weer te bezoeken. Directeur Ed Dumrese laat weten dat de medewerkers van Loevestein zich met heel veel zin voorbereiden op de heropening van het kasteel. “Een bezoek aan Loevestein wordt wel anders dan je gewend was", aldus Dumrese. “Op dit moment werken we aan verschillende maatregelen die voldoen aan het protocol van de Nederlandse Museumvereniging en het RIVM om ieders veiligheid te waarborgen. Spontaan Loevestein bezoeken zit er daarom voorlopig niet in. Er is alleen toegang mogelijk met een online betaald entreebewijs en een gereserveerd tijdsblok ticket.”

Per uur zijn er 100 tijdsbloktickets beschikbaar die toegang geven tot de hele vesting, inclusief het kasteel en de horeca to go. Zo komen bezoekers zo gespreid mogelijk binnen.