Burenruzie met riek

rijswijk • Een bewoner van de Dorpsstraat in Rijswijk wordt ervan verdacht zijn buurvrouw te hebben bedreigd met een riek. De man is vrijdagavond door de politie aangehouden. Het zou om een langer lopend conflict gaan, aldus de politie. Agenten waren ter plaatse gekomen na een melding van een burenruzie, waarbij met een riek werd gedreigd. De politie sluit niet uit dat er ook daadwerkelijk met het gereedschap is gestoken, maar er zijn geen gewonden gevallen. Toen de politie eenmaal in de straat arriveerde, was de rust alweer teruggekeerd. De verdacht is meegenomen naar het bureau.


Jonge Dussenaar met messen op zak

dussen • De politie heeft vrijdagmiddag een 14-jarige jongen uit Dussen aangehouden. Hij had twee messen op zak. De jongen werd gecontroleerd, nadat de politie een melding van een ruzie tussen jongeren had binnen gekregen. Daarbij zouden wapens getoond zijn. De Dussenaar is aangehouden op de Van Axelestraat in het dorp.


Waterschap in actie tegen bevers

regio • Waterschap Rivierenland onderneemt actie om de overlast en de gevaren van bevers terug te dringen. Het waterschap heeft hiervoor een zogenaamd beverprotocol opgesteld. Het protocol beschrijft de werkwijze en de maatregelen. Van het verwijderen van vegetatie tot het uitgraven en dichten van gangen in dijken of het verwijderen van dammen uit sloten. Waar schades worden hersteld, worden ook preventieve maatregelen genomen, zoals het ingraven van steen of gaas tegen nieuwe graverij. Hoewel het doden van bevers in het protocol niet wordt uitgesloten, is vastgelegd dat eerst alle alternatieve en minder ingrijpende maatregelen geprobeerd moeten worden. Op basis van het beverprotocol wil het waterschap ontheffing krijgen op de Wet Natuurbescherming om op een verantwoorde manier in te kunnen grijpen bij schade of risico door beveractiviteiten. Daarnaast pleit Waterschap Rivierenland er bij Rijkswaterstaat en terreinbeherende organisaties voor om in uiterwaarden voor bevers hoogwatervluchtplaatsen te creëren.