'Strandjes en Biesbosch te druk'

altena • Ook in Altena trokken mensen er op Hemelvaartsdag massaal op uit. Ondanks de oproep van het kabinet om drukke plaatsen te vermijden was het volgens burgemeester Egbert Lichtenberg met name in de Biesbosch en op de strandjes in de gemeente 'te druk'. "Het was prachtig weer, dus ik begrijp de wens van de mensen om naar buiten te willen", zegt Lichtenberg in een reactie. "Het is fijn dat er langzaam maar zeker weer meer mogelijk is. Over niet al te lange tijd gaan de zwembaden weer open en zijn er wat meer mogelijkheden om de vrije tijd door te brengen. De druk op de strandjes neemt dan ook af", verwacht hij. Voor zwembaden Bijtelskil in Sleeuwijk en Werkina in Werkendam geldt dat zij op dinsdag 2 juni weer open mogen voor publiek, zo is afgelopen week besloten. Dat gebeurt uiteraard met inachtneming van alle maatregelen en protocollen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wat dat betreft blijft volhouden 'belangrijk', zegt de burgemeester. "Nog steeds. Het gaat de goede kant op, maar we kunnen en mogen niet te snel. We willen samen voorkomen dat we terugkeren naar een periode met veel nieuwe coronapatiënten. Niemand wil dat we deze zomer weer terug moeten naar de strenge maatregelen die we net aan het afbouwen zijn."


Pontje Steur vaart niet meer

werkendam • Deze zomer vaart Pontje Steur niet en kunnen wandelaars en fietsers geen gebruik maken van het pontje. De RIVM-maatregelen om de coronacrisis in te dammen, waaronder het houden van de anderhalve meter afstand, kan op het pontje niet worden nagekomen. De gezondheid van de vrijwillige pontschippers en de bezoekers komt daarmee in gevaar. Pontje Steur vaart normaal gesproken van april tot september in de Biesbosch tussen Draepkilweg en ’t Kooike.
Het pontje brengt fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. De hoop is dat Pontje Steur volgend jaar wel weer vaart.

q vvv-altenabiesbosch.nl