't Hanks Genoegen speelt weer in 2021

hank • Toneelvereniging 't Hanks Genoegen staat dit jaar niet meer op het podium. Nu de gevolgen van de coronamaatregelen langer doorwerken, heeft de vereniging besloten de voorstellingen van 20 en 21 juni te schrappen en te verplaatsen naar maart 2021. De precieze datum volgt nog. Reeds gekochte kaartjes blijven geldig, maar mensen kunnen ook hun kaartjes inleveren. Dit doen ze door een gesloten envelop, met daarin de kaartjes bijgevoegd met naam en bankrekeningnummer, in de brievenbus te doen op Korenstraat 71 in Hank. Ze ontvangen dan het bedrag per bank retour.


VBOK collecteert online in Altena

altena • Van 17 tot 23 mei collecteert de VBOK in Altena voor de hulppost in Rotterdam. Vanwege het coronavirus vindt de collecte dit jaar volledig online plaats. Jaarlijks raken er tienduizenden vrouwen onbedoeld zwanger. VBOK en de hulpverleningsorganisatie Siriz ondersteunen deze (soms zeer jonge) vrouwen in hun schijnbaar uitzichtloze situaties. De Siriz-hulpposten in de grote steden zijn hierbij van onschatbare waarde. Daar vinden ze professionele hulp en veiligheid.

q www.vbok.nl/online-collecte


Taptoe in Sleeuwijk afgelast

sleeuwijk • De taptoe, die jaarlijks in september in Sleeuwijk wordt gehouden, zal dit jaar door de coronacrisis geen doorgang vinden. "Omdat het op dit moment nog niet zeker is wat er na 1 september wel en niet mag worden georganiseerd en met hoeveel mensen, kunnen we niet anders dat de taptoe doorschuiven naar volgend jaar", aldus de taptoecommissie van Showkorps Wilhelmina. Ook mogen de showkorpsen in Nederland op dit moment nog niet repeteren en dat houdt in dat de voorbereidingen voor nieuwe showprogramma’s zijn vastgelopen. Het seizoen van taptoes en buitenoptredens dat doorgaans begin mei start en loopt tot einde september is helaas voor de leden van Showkorps Wilhelmina al afgelopen voordat het is begonnen. Voorlopig is zaterdag 18 september 2021 gekozen als nieuwe datum.