Nieuw onderkomen Yeshua-gemeente

wijk en aalburg • Zodra er weer kerkdiensten gehouden mogen worden, gaat de evangelische gemeente Yeshua in Wijk en Aalburg haar bijeenkomsten houden op de zolder van het pand van autorijschool Kees de Vaan aan de Grote Kerkstraat. Het kerkgenootschap hield tot vorig jaar zijn kerkdiensten in een zaal van d’Alburcht, maar moest daar vanwege een grote verbouwing - een gedeelte wordt gezondheidscentrum - afscheid van nemen. De Yeshua-gemeente vond tijdelijk onderdak in het door Hervormd Wijk aangekochte oude gemeentehuis van de voormalige gemeente Aalburg. Dat onderkomen wordt momenteel verbouwd tot verenigingsgebouw voor Hervormd Wijk zelf. Zodra de verbouwing klaar is neemt Hervormd Wijk het gebouw in gebruik.

Voor de Yeshua-gemeente het sein om op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen. "Dat is dus inmiddels gevonden”, zegt Evert Vosters, voorganger van bij evangelische gemeente."We hebben domicilie gevonden bij autorijschool De Vaan en gaan op de zolder daar onze kerkdiensten houden zodra het corona dit weer mogelijk maakt. We zijn heel blij met de nieuwe locatie.”


Auto in beslag genomen

almkerk • De politie heeft deze week aan de Sportlaan in Almkerk een auto van een 20-jarige Rotterdammer in beslag genomen. Dat gebeurde, omdat de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft. In één week tijd werd de man drie keer betrapt. Proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Het Openbaar Ministerie gaat beslissen wat er uiteindelijk met de auto gaat gebeuren, aldus de politie.


Woudrichemse kerk extra open

woudrichem • Om in deze onzekere tijden een plek te bieden voor bezinning en stilte opent de Martinuskerk in Woudrichem haar deuren. Elke woensdag- en zaterdagmiddag is de kerk geopend van 14:00 tot 16:00 uur. Bezoekers kunnen in de eeuwenoude kerk rust en stilte vinden, weg van de hectiek van alledag. "De kerk biedt ruim plaats om even te zitten en je te bezinnen, te bidden of gewoon je gedachten en ogen te laten ronddwalen", beschrijft predikant Adriaan Molenaar.

Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen: bezoekers dienen gepaste afstand van elkaar te bewaren en bij de ingang wordt desinfectiegel voor de handen aangeboden. Er zijn twee gastheren en -vrouwen aanwezig, die een en ander in het oog zullen houden.
In juli zal hopelijk de gebruikelijke openstelling van deze historische kerk voor toeristen weer kunnen starten.