Meer evenementen in Altena afgelast

altena • Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet hebben meer organisaties van evenementen in Altena een streep moeten zetten door hun plannen voor deze zomer.

Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat tot 1 september een streep gezet wordt door evenementen met een vergunnings- en meldingsplicht en dus kunnen de zomerfeesten in Almkerk dit jaar niet doorgaan. "Met pijn in ons hart willen we u laten weten dat de zomerfeesten vanwege de maatregelen tegen het coronavirus niet door kunnen gaan. Echter, de prioriteit ligt bij ieders gezondheid", zo laat de organisatie weten. De festiviteiten in Almkerk zouden gehouden worden van 10 tot en met 22 augustus. Achter de schermen zal de organisatie van de zomerfeesten in Almkerk verdergaan met de voorbereidingen van de zomerfeesten van volgend jaar. De organisatie van de zomerfeesten in Genderen heeft vorige week eveneens het evenement afgelast. "Dit vinden wij erg jammer, maar gezondheid gaat boven alles", staat op Facebook te lezen. "Wij hopen jullie volgend jaar in goede gezondheid bij ons in de feesttent te verwelkomen."

Ook de van 29 juni tot en met 4 juli geplande feestweek ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van vv Almkerk wordt vanwege de coronacrisis een jaar uitgesteld. Het programma zal nu worden afgewerkt van 28 juni tot en met 3 juli 2021. Voetbalvereniging Almkerk bestaat op 4 oktober 75 jaar. Als de omstandigheden het toelaten, zal er rond die datum wel een receptie voor genodigden worden gehouden. Tegelijkertijd is er een streep gezet door het middeleeuwse festival De Slag om Altena op 13 en 14 juni. De organisatie is aan het kijken voor een nieuwe datum in 2021.

De organisatie van de Biesbosch Challenge heeft de datum verzet naar 12 september 2021. Over het doorgaan van een ander groot evenement in Altena, de jaarmarkt in Giessen, wordt deze week de knoop doorgehakt. De jaarmarkt staat vooralsnog gepland van 10 tot en met 12 september. Ook over het wel of niet doorgaan van de Streekdagen op 4 en 5 september wordt nog vergaderd.