Lintje uit eigen voortuin

altena • Burgemeester Egbert Lichtenberg gaat mensen die in de aanloop naar Koningsdag een koninklijke onderscheiding krijgen verrassen met een 'thuisbelletje'. Dat betekent dat hij vrijdag alle decorandi in Altena belt vanuit hun eigen voortuin, met de boodschap dat zij koninklijk onderscheiden zijn. Het daadwerkelijk opspelden van de versierselen gebeurt vanwege de coronamaatregelen op een later moment dit jaar. "Het mogen krijgen van een koninklijke onderscheiding is een bijzondere gebeurtenis in het leven van inwoners, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving", zegt Lichtenberg. "Ook in deze moeilijkere periode vind ik het uitermate belangrijk om deze waardering zo goed als mogelijk is over te brengen."


Velden NOAD'32 verboden terrein

wijk en aalburg • De velden van voetbalvereniging NOAD'32 in Wijk en Aalburg zijn vorige week woensdag opnieuw ingezaaid en mogen daarom voorlopig niet betreden worden. "We zien dagelijks diverse jeugdgroeperingen op onze velden een balletje trappen, vanaf woensdag is dat dan ook verboden", laat het bestuur weten.


Scholen gaan samenwerken

regio • De Willem van Oranje Scholengroep en de vereniging voor protestants-christelijk onderwijs in het Land van Heusden en Altena De Stroming gaan samenwerken. De bestuurders van beide onderwijsorganisaties hebben vorige week woensdag een intentieverklaring getekend om onderzoek te doen naar vormen van samenwerking. Het onderzoek naar de samenwerking zelf moet leiden tot versterking van beide organisaties. Dit onderzoek zal gericht zijn op een gezamenlijk personeelsbeleid, het inrichten van een gezamenlijke ondersteuningsorganisatie op het gebied van personele administratie, financiële administratie, kwaliteitszorg, ICT en huisvesting. Beide organisaties staan open voor de mogelijkheid dat meerdere schoolbesturen aansluiten in de samenwerking. De Willem van Oranje Scholengroep heeft binnen de gemeenten Waalwijk, Heusden en Altena drie locaties voor voortgezet onderwijs en dier basisscholen, waarvan één school voor speciaal basisonderwijs. De Stroming heeft elf basisscholen.


Motorcrossers beboet

sleeuwijk • In de Sleeuwijkerwaard zijn zondag rond het middaguur boetes uitgedeeld aan twee motorcrossers. Het tweetal was in het natuurgebied aan de Sleeuwijkse kant van de Merwedebrug aan het crossen. Eerder was al ontdekt dat er met een graafmachine een crossbaan was aangelegd, aldus de politie.