Hoofdprijs Staatsloterij valt in Altena

altena • Bij de Staatsloterij-trekking van deze maand is de hoofdprijs van 1 miljoen euro belastingvrij gevallen op een 1/5 lot, dat online werd gekocht door een inwoner uit de gemeente Altena.

Hij of zij ontvangt met het winnende lot 200.000 euro op zijn of haar bankrekening. Het winnende lotnummer is ER 62307. Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de prijswinnaars niet bekend. Van de vier winnende loten werden er twee online gekocht, in Oegstgeest en Altena, een behoort toe aan een abonneespeler uit Vlaardingen en een lot verkocht bij een verkooppunt in Roden. De 200.000 euro van het onverkochte 1/5 lot gaat door naar de prijzenpot van een volgende trekking. Bij de trekking van 10 april is de jackpot van 22,2 miljoen euro belastingvrij gevallen in het Overijsselse Dalfsen. De jackpot staat bij de volgende trekking op 10 mei 2020 op 7,5 miljoen euro belastingvrij. De kans dat de jackpot op 10 mei valt is 1 op 7, aldus de Nederlandse Loterij. Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij.

Jaarlijks wordt een groot gedeelte van de opbrengst van Nederlandse Loterij geïnvesteerd in de Nederlandse sport via het NOC*NSF, in achttien goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.