Tevredenheid over paasweekend

altena • De gemeente Altena is 'heel tevreden' over het verloop van afgelopen paasweekend. "Mensen hebben zich hartstikke goed aan de corona-afspraken gehouden", zegt een gemeentewoordvoerder. Alleen op de verschillende strandjes in de streek was het druk, maar daar voldeden waarschuwingen van toezichthouders, waarvan er veel op de been waren dit weekend. Op de Aakvlaai in de Biesbosch zijn 'enkele boetes' uitgedeeld aan jongeren, die zich niet aan de regels rondom samenscholing hielden. Om hoeveel boetes het precies gaat is niet bekend.

Ook de overlast van groepen motorrijders en wielrenners, waar in de aanloop naar de paasdagen nog veel om te doen was, viel in Altena mee. De gemeente heeft hierover amper meldingen binnen gekregen.


Dodelijk motorongeval Hank

hank • Een 58-jarige man uit Steenbergen is vrijdagmiddag rond 13:10 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig motorongeval op de Buitendijk in Hank.

Het slachtoffer maakte samen met een vriend - ieder op hun eigen motor - een toertocht. Daarbij reden ze ook over een weggetje bestemd voor landouwverkeer, dat parallel langs de A27 loopt.

Tunneltje

In een tunneltje is de motorrijder vermoedelijk de macht over het stuur verloren en is daarbij kennelijk tegen de zijkant van die tunnelwand gekomen en overleden, aldus de politie.


Onder invloed over A27

nieuwendijk • De politie heeft vrijdagnacht bij Nieuwendijk een 28-jarige man uit Sliedrecht aangehouden, omdat hij onder invloed van drugs over de A27 reed. Bovendien bleek zijn auto niet verzekerd. Om 4:50 uur werd de man aangehouden en werd bij hem een speekseltest afgenomen. Hij liet weten dat hij coke en speed had gebruikt. Een arts heeft vervolgens bloed afgenomen. Ook werd er een mes in de jaszak van Sliedrechter aangetroffen.