Ook Truckerdag afgelast

regio • Ook de jaarlijkse Truckerdag van Stichting Sport en Spel uit Andel gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft de organisatie dit besluit genomen. De tocht zou dit jaar voor de 35e keer gehouden worden en stond gepland op zaterdag 20 juni.


Jeugd van Vroeger stopt met bingo

werkendam • In verband met het coronavirus gaat de bingomiddag van ouderenvereniging de Jeugd van Vroeger op vrijdag 3 april in d'Altenaer in Werkendam niet door. Ook de ledenvergadering op woensdag 22 april in Vlechtwerk en het dagreisje op woensdag 20 mei zijn afgelast. Voor de vakantiereis naar Duitsland kunnen mensen contact houden met Teus van den Berg.


Pro Seniore blijft actief

regio • Stichting Welzijn Pro Seniore probeert ook in deze coronacrisis haar diensten zoveel mogelijk door te laten gaan. De maaltijdbezorgers blijven de maaltijden bezorgen maar zullen deze wel op gepaste afstand afleveren. De ouderenadviseurs leggen geen huisbezoeken af, maar nemen telefonisch contact op met de mensen die zij hebben bezocht. Als mensen een ouderenadviseur willen spreken, kunnen ze dat aan Stichting Welzijn Pro Seniore laten weten. Ook dan neemt de stichting telefonisch contact op. De klusjesdienst zal per aanvraag bekijken of het verantwoord en direct noodzakelijk is de klus uit te voeren. De dienst wil bovendien helpen waar nodig, bijvoorbeeld met boodschappen doen of een Skype-verbinding opzetten voor contact met de familieleden. De formulierenbrigade is telefonisch te bereiken via 06-12081027. Mensen kunnen hier advies vragen over financiële zaken en het invullen van formulieren (belastingaangifte). Het plaatsen van personenalarmering of het oplossen van problemen hiermee gaat zoveel mogelijk door, met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen. Mocht het zijn dat mensen besmet zijn met het virus of klachten hebben, dan zal per situatie worden ingeschat of plaatsing direct mogelijk is en hoe dat moet gebeuren. De mantelzorgers kunnen in deze extra moeilijke tijden bellen voor hulp of een goed gesprek. Bijeenkomsten zoals de koffieochtend en de Meer Bewegen Voor Ouderen-groepen vinden voorlopig niet plaats.

Extra hulp

Ben je student en wil je wat betekenen voor ouderen? Bel even naar Heleen van der Hulst, dan wordt besproken wat de mogelijkheden zijn. Contact opnemen kan via 06-30279852 of heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl. Heeft u vragen, ervaart u problemen of wilt u gewoon eens even praten met iemand? Ook dan kunt u bellen naar Heleen van der Hulst.


Nieuwe data voorstelling Wispel

nieuwendijk • Toneelvereniging Wispel heeft nieuwe data geprikt voor de voorstelling 'High Tea in Bakkerij van Schie': vrijdag 2 oktober 20:00 uur; zaterdag 3 oktober 14:00 uur; vrijdag 9 oktober 20:00 uur; en zaterdag 10 oktober 20:00 uur. De locatie blijft hetzelfde: dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk. Kaarten die al gekocht zijn kunnen omgewisseld worden voor één van de nieuwe data. De voorstellingen van maart en april zijn uitgesteld vanwege het coronavirus.