Geen boeken naar Boekbank Hank

hank • In verband met coronacrisis worden er vanaf deze week geen boeken ingenomen bij Boekbank Hank. Dat blijft van kracht tot aan het tijdstip waarop Nederland weer in een veilige situatie verkeerd en het RIVM het sein veilig geeft.


Opbrengst collecte Amnesty

regio • Met dank aan alle gulle gevers en de inzet van vele collectanten heeft de Amnesty International-collecte in Sleeuwijk 1283,74 euro opgebracht. De collecte rondom Woudrichem was goed voor een bedrag van 782,81 euro.


Jubilarissen bij EHBO Almkerk

almkerk • EHBO-afdeling Almkerk heeft tijdens de jaarlijkse ledenvergadering een aantal jubilarissen gehuldigd. Hugo van der Stelt is 25 jaar lid; Patricia Sluijter en Anja Beuving 35 jaar; en Nel van Drunen is inmiddels vier decennia verbonden aan de EHBO in Almkerk. Vanwege de bijzonder lange lidmaatschappen en hun inzet voor de vereniging hebben deze jubilarissen van voorzitter Alexander van Maastricht bloemen overhandigd gekregen. Nel van Drunen en Hugo van der Stelt zijn bovendien onderscheiden met een C.B. Tilanus Jr.-onderscheiding.


Mezenkasten in Oudendijk

oudendijk • Natuurinclusief Altena heeft vrijdag in Oudendijk mezenkasten opgehangen in de strijd tegen de eikenprocessierups. Voor de scholen dicht gingen vanwege het coronavirus hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van Basisschool Oudendijk een hele dag gewerkt aan het maken van mezenkasten. Er werd gezaagd, getimmerd en versierd. Vrijdag werden ze opgehangen door Natuurinclusief Altena, in het Eerste Steegje in Oudendijk. In de zomer van 2019 zorgde de eikenprocessierups in het hele land voor veel overlast. Natuurinclusief Altena heeft daarom in Sleeuwijk onder andere veel nestkasten opgehangen. Dit is een proef om te kijken of het bestrijden van de eikenprocessierups met vogels effectief is. In het OVO werd tijdens een van de bijeenkomsten van de gemeente Altena geopperd dit ook in Oudendijk te proberen. Carien van Till, directeur van de basisschool en lid werkgroep Wonen en Voorzieningen, was meteen enthousiast. Een leuk project voor school. Nu is het wachten op de mezen.


Videobellen

regio • Familie kan nu beeldbellen met dierbaren die in een locatie van Zorgplein Maaswaarden wonen. Door de coronacrisis kunnen zij geen bezoek ontvangen, maar inmiddels zijn alle tablets voorzien van Whatsapp, zodat mensen kunnen videobellen.