• Ook in de Jumbo in Wijk en Aalburg zitten caissières achter een kunststof plaat.
• Ook in de Jumbo in Wijk en Aalburg zitten caissières achter een kunststof plaat.

Speciale platen in winkels in Veen en Wijk en Aalburg

Veens bedrijf beschermt caissières

veen • Deze week werd al een aantal platen afgeleverd en gemonteerd bij de Jumbo-supermarkten in Veen en Wijk en Aalburg, zodat caissières daar veilig hun werk kunnen doen. Arnoud Vos, samen met zijn vader Bert eigenaar van Vos Kunststoffen, had zelf eigenlijk nog niet zo bij stil gestaan bij deze beschermingsmaatregel, maar sinds afgelopen week kloppen o.a. supermarkten bij zijn bedrijf aan voor kunststof platen. Het uitgangspunt: achter een plaat van bijvoorbeeld plexiglas zijn kassamedewerkers beschermd tegen hoestende en niezende klanten en kunnen ze hun werk doen zonder dat ze continu het risico lopen het coronavirus op te lopen. "Die platen zijn puur ter bescherming", zegt Vos.

Ook in supermarkten elders in het land zijn kassamedewerkers achter plexiglas geen uitzondering meer.

De eerste platen zijn deze week in supermarkt Jumbo in Veen en Wijk en Aalburg geplaatst.

Lidl België

Bij Vos Kunststoffen ligt ondertussen een aanvraag van de Lidl in België, die in meer dan 300 filialen dezelfde maatregelen wil treffen. "Bij elkaar zijn dat ruim 1500 platen", rekent Vos voor.

Niet alleen supermarkten, maar ook coffeeshops en apotheken weten de weg naar Veen te vinden, zodat ze vanachter kunststof toch hun klanten kunnen bedienen en verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen kunnen gaan.

Voor Vos Kunststoffen betekent het voor nu in ieder geval extra werk, zegt Vos.

Meer vraag

"Onze andere projecten lopen vooralsnog gelukkig gewoon door. Dit komt er extra bij. En de vraag komt steeds meer voorbij."