Jubileum Altena Musica

altena • Accordeonvereniging Altena Musica viert dit jaar haar 60-jarig jubileum met een concert op zaterdag 7 november. Samen met zeemanskoor Bestevaer moet het een feestje worden. Altena Musica is op zoek naar oud-leden van het koor, dat voorheen Fris en Vrolijk heette, die dit feestje mee willen vieren, door mee te spelen. Een aantal oud-leden heeft zich al aangemeld, maar er kan nog meer bij. Aanmelden kan bij Thea van der Hoff via altenamusica@hotmail.com, graag met een vermelding van het instrument.


Kaartje sturen naar Maaswaarden

wijk en aalburg/andel • Zorgplein Maaswaarden roept mensen op om naar de ouderen én de medewerkers van Wijkestein in Wijk en Aalburg en De Notenhoff in Andel een kaartje of een tekening te sturen. "Nu alle bewoners van Wijkestein en De Notenhoff geen bezoek meer mogen ontvangen, gezamenlijke activiteiten geheel stil liggen en ze daardoor meer alleen op hun kamer verblijven, zouden ze het hartstikke leuk vinden om een kaartje of tekening te krijgen", laat Maaswaarden weten. "Een bemoedigend kaartje is ook leuk als je in deze heftige tijd de dagelijks zorg voor onze ouderen hebt en misschien daardoor wel meer weg bent van thuis dan anders." Een tekening of een kaartje sturen kan naar Zorgplein Maaswaarden, Azaleastraat 26, 4261 CW Wijk en Aalburg. "Zet boven het kaartje of de tekening 'bewoner' of 'medewerker' en 'locatie Wijkestein' of 'De Notenhoff' en wij zorgen dat ze verdeeld gaan worden onder iedereen."


Altena voor de ruilverkaveling

altena • Wie helpt aan informatie over het waterbeheer in Altena voor de ruilverkaveling? Voor de ruilverkaveling zorgden meer dan 35 waterschapjes dat Altena droge voeten hield of dat sloten juist bijtijds werden gevuld. Enkele leden van de historische vereniging bereiden hierover een boek voor. Voor verhalen en foto's en tips: Bas van Andel, bvandelwaterboek@gmail.com of 0416-391858.