• Het college op werkbezoek bij transportbedrijf E. van Wijk.
• Het college op werkbezoek bij transportbedrijf E. van Wijk.

Rondleiding door hoofdvestiging E. van Wijk

College bezoekt familiebedrijf

giessen • Burgemeester Egbert Lichtenberg, de wethouders en de algemeen directeur van de gemeente Altena hebben vorige week dinsdag een werkbezoek afgelegd bij transportbedrijf E. van Wijk Logistics aan de Expeditiestraat in Giessen. Vader Ad en zoon Ewout van Wijk lieten met trots hun internationale familiebedrijf zien.

Het bedrijfsbezoek startte met een korte presentatie over de rijke historie van het in 1948 opgerichte familiebedrijf. Van Wijk groeide uit van een bedrijfje in Genderen met de beschikking over één vrachtwagen, tot een internationaal bedrijf dat vestigingen heeft in Nederland en in Roemenië, Polen en Oekraïne.

E. van Wijk heeft tegenwoordig 800 medewerkers in dienst en is in het bezit van ruim 300 vrachtwagens. Na het afstoten van de automotive-divisie, de verkoop van DAF-trucks, richt het bedrijf zich sinds 2019 weer volledig op de logistieke dienstverlening. Algemeen directeur Ewout van Wijk vertelde over de onlangs aangepaste missie en visie van het bedrijf, met als belangrijkste kernwaarde 'As Promised': 'We doen wat we beloven'.

Verder passeerden actuele onderwerpen de revue, zoals de uitbreiding van de A27 en het bedrijventerrein in Giessen en het manifest De Kracht van Altena.

Van Wijk gaf aan graag bij te dragen aan het verder brengen van deze opgaven, vanuit zowel zijn professionele als maatschappelijke rol.

Coronavirus

Ook kwamen de huidige problematiek rondom de coronavirus en de effecten ervan op de bedrijfsvoering ter sprake.

De rondleiding door de hoofdvestiging liet zien hoe divers de logistieke activiteiten in Giessen zijn.

Het college kreeg een beeld van de op- en overslag, het zogenoemde 'cross-docking' en het gloednieuwe pharma-wharehouse, met de meest innovatieve koel- en verwarmingstechnieken. Hiermee speelt Van Wijk Logistics in op de groeiende vraag naar speciaal transport en opslag.

Burgemeester en wethouders bezichtigden ook de onlangs geplaatste units voor de overnachting van buitenlandse chauffeurs. Dat is noodzakelijk door de aanscherping van de Europese regelgeving voor rij- en rusttijden.

Na afloop bedankte burgemeester Egbert Lichtenberg de directie van E. van Wijk Logistics voor de gastvrijheid. Hij sprak zijn waardering uit voor de veelzijdige dienstverlening van het familiebedrijf en wenste het bedrijf goede zaken toe voor nu en voor in de toekomst.

q www.evanwijk.com