Ton voor duurzame maatregelen

altena • Altena krijgt 116.200 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor duurzame maatregelen in de gemeente. Het geld komt uit de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Dit is een stimuleringssubsidie om huiseigenaren te helpen energie te besparen. Met dit budget kunnen gemeenten projecten opzetten om huiseigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen, bijvoorbeeld door zogenoemde 'energiespreekuren' of door het inzetten van energiecoaches. De plannen worden momenteel verder uitgewerkt in samenwerking met Stichting Duurzaam Stoer, die onder meer het duurzaamheidsloket van de gemeente beheert. Stichting Duurzaam Stoer voert daarna de acties uit onder de paraplu van de gemeentelijke energiebesparingsaanpak 'Altena Woont Slim'.


Granaat gevonden in Hank

hank • In een maïsveld bij het Keizersveer in Hank is vorige week woensdagmorgen een explosief gevonden. Volgens de politie gaat het om een brisant pantsergranaat uit de Tweede Wereldoorlog (76 mm APCBC). De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief op een terrein in Babyloniënbroek laten ontploffen.


Jubilarissen bij EHBO Hank

hank • Bij EHBO-vereniging Hank zijn tijdens de afgelopen jaarvergadering de jubilarissen in het zonnetje gezet. Martien en Gerda Hildebrand en Hans Hakkel zijn al vijftien jaar actief lid bij de vereniging. Daarnaast geeft Deanna Hoppener al 25 jaar les bij EHBO Hank en dat verdient een bloemetje. De EHBO-vereniging in Hank wil hen bedanken voor hun inzet. Ook interesse in een EHBO-, EHAK- of een AED- en reanimatiecursus? Informatie aanvragen en aanmelden kan via een mail naar ehbovereniginghank@gmail.com.


Oud papier

andel • Andels Fanfare Corps haalt 21 maart weer oud papier op in Andel. Deze keer in wijk 2. Voor een overzicht: www.andelsfanfarecorps.nl.