Tot maandag nog speficieke corona-adviezen

regio • Sinds vrijdag gelden voor de inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke corona-adviezen. Deze blijven tot en met maandag 16 maart gelden, zo is maandag bekendgemaakt.

Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op advies van het RIVM wordt sinds maandagavond ook opgeroepen om geen handen te schudden. Sinds vrijdag gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt ze gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende zeven dagen gelden, tot en met maandag 16 maart. Aan werkgevers wordt hier de oproep aan toegevoegd om waar dit redelijkerwijs mogelijk is het mogelijk te maken dat inwoners van Noord-Brabant thuis werken. Ook wordt gevraagd om te bekijken of werktijden gespreid kunnen. Die aanvullende maatregelen kunnen bijdragen aan het tegengaan van besmetting, en geldt ook voor de komende zeven dagen.

In Woudrichem werd afgelopen zondag nog het Jongeren Podium afgelast vanwege het coronavirus. Diverse deelnemers hadden hierdoor afgezegd, zo meldt Stichting Muziek Podium Woudrichem. Eerder werd al bekend dat dagbestedingscentrum De Molenhof in Werkendam voor twee weken de deuren sluit, tot 16 maart. Bij een familielid van een van de bezoekers van het dagbestedingscentrum is het coronavirus vastgesteld. Contactonderzoek door de GGD moet uitwijzen of de cliënt van De Molenhof eveneens besmet is, zegt Anneke Schuring, eigenaar van De Molenhof. "We zijn in afwachting van de uitkomst." Ze wilde echter niet zolang wachten. "De sluiting van De Molenhof is een preventieve maatregel. We ontvangen hier toch een kwetsbare doelgroep."