vrijdag 13 maart

Kledingbeurs Baraka
9:00-20:00, Giessen, Ambachtstraat 6. Grote tweedehandskledingbeurs op een nieuwe locatie. De grote loods hangt helemaal vol, dus keus genoeg. Ook in grote maten genoeg keus, zowel voor dames als heren. Daarnaast is er een gezellige koffiehoek, waar verse koffie met heerlijke taart te verkrijgen is en tussen de middag kunnen bezoekers een lekker kopje soep eten en een broodje erbij. De opbrengst gaat naar noodhulp in binnen- en buitenland.

Vrouwenochtend
9:30-11:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Kleinschalige interkerkelijke vrouwenochtend, met deze keer kleur- en stijladviseuse Carolien Luitjes. Wat zegt de Bijbel over kleding en over kleur? Hoe kun jij je zo kleden, dat jouw uniek-zijn en jouw schoonheid het best tot z'n recht komt? Hoe kun jij je sterke punten ontdekken? Welke kleuren en modellen, en welke stijl doen jouw unieke persoonlijkheid het mooist naar voren komen? Deze keer zijn er aan de vrouwenochtend 5 euro kosten verbonden en in verband het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan bij Aartje Verschut via 06-29026515.

Toneelgroep Juliana
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Extra voorstelling van de voorstelling 'In Catering'. Over sjacheraar Eduardo, die een bedrijfje start met catering. Van catering heeft hij echter totaal geen kaas gegeten en dat levert, samen met zijn nogal ontvlambare karakter en zijn aangeboren lompheid de nodige hilariteit op. Kaarten telefonisch bestellen bij Elly Lievaart: 0183-442153 (op maandag en dinsdag tussen 15:00 en 20:00 uur).

Almkreekse pubquiz
19:30, Almkerk, Golfpark Almkreek. Nieuwe editie van de Almkreekse pubquiz. Mensen kunnen als team meedoen of worden ingedeeld bij een team. Voor genoeg bier en bitterballen worden deelnemers verzocht om zich aan te melden via de website of via 0183-403592. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Mensen betalen alleen voor de drankjes en hapjes die ze zelf bestellen.

Grote bingoavond
20:00, Andel, De Zijhof. De Voorhof in Andel organiseert een grote bingoavond in de Zijhof, Julianastraat 24. Deelname kost 15 euro voor een bingoboekje en één consumptie. De deuren zijn vanaf 19:30 geopend.

Rikken
20:00, Eethen, GDC. Rikken in de kantine van voetbalvereniging GDC. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Gezellige bingoavond in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32.

zaterdag 14 maart

Kledingbeurs Baraka
9:00-13:00, Giessen, Ambachtstraat 6. Grote tweedehandskledingbeurs op een nieuwe locatie. De grote loods hangt helemaal vol, dus keus genoeg. Ook in grote maten genoeg keus, zowel voor dames als heren. Daarnaast is er een gezellige koffiehoek, waar verse koffie met heerlijke taart te verkrijgen is en tussen de middag kunnen bezoekers een lekker kopje soep eten en een broodje erbij. De opbrengst gaat naar noodhulp in binnen- en buitenland.

Laatste winterwandeltocht
9:00, Wijk en Aalburg, Proeflokaal den Dijk. Vierde en laatste winterse wandeltocht van dit seizoen van WSV Wandelvreugd. De mogelijk te wandelen afstanden zijn 2,5, 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Het startbureau Proeflokaal den Dijk, Maasdijk 113-115 in Wijk en Aalburg, tevens inschrijfbureau. Dat is vanaf 8:30 uur geopend. Wandelaars dienen uiterlijk om 16:30 uur weer binnen te zijn, dan sluit ook het start- en inschrijfbureau. De routes zijn compleet uitgeschreven en uitgepijld. De verzorging is in handen van het Rode Kruis. Het gebruik van nordic walkingpoles is toegestaan. Inlichtingen bij Elly Tamerus: 0416-691912 of w.s.v.wandelvreugd@tele2.nl.

NL Doet bij Den Hill
9:30-15:00, Babyloniënbroek, zorgboerderij Den Hill. Op zorgboerderij Den Hill aan de Hillsestraat 44a in Babyloniënbroek wordt een open dag gehouden. Bovendien is er op die dag bij in het kader van NL Doet de klus het opknappen van het paardenstalletje. Op Den Hill vindt dagbesteding plaats. Daarvoor zijn er twee paardjes aanwezig. Mensen die mee willen werken aan hun onderkomen kunnen zich aanmelden via www.nldoet.nl. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Soepbuffet
16:30, Sleeuwijk, Skybox. Komende zomer zal Daniël van Andel uit Sleeuwijk met World Servants naar Barmoi Luma in Sierra Leone reizen. Samen met de bevolking en de andere deelnemers gaat hij meebouwen aan een blok van drie klaslokalen met een lerarenkamer en een kantoor. Daarmee draagt World Servants bij aan beter onderwijs voor de 461 kinderen in Barmoi Luma. Om geld in te zamelen zal Daniël zaterdag 14 maart tussen 16:30 en 18:30 uur een soepbuffet houden in de Skybox aan de Vijfmorgen in Sleeuwijk. Er worden diverse soepen geserveerd. Wie lekker mee wil genieten, kan zich tot donderdag 12 maart aanmelden via vanandel6@gmail.com of bel 0183-404007. Deelname aan het soepbuffet kost 5 euro, een drankje kan apart gekocht worden. Meer informatie: hdanielva@hotmail.com of 06-51976410. Of kijk eens op: worldservants.nl/actieplatform/deelnemer/daniel.

Toneelgroep Juliana
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Extra voorstelling van de voorstelling 'In Catering'. Over sjacheraar Eduardo, die een bedrijfje start met catering. Van catering heeft hij echter totaal geen kaas gegeten en dat levert, samen met zijn nogal ontvlambare karakter en zijn aangeboren lompheid de nodige hilariteit op. Kaarten telefonisch bestellen bij Elly Lievaart: 0183-442153 (op maandag en dinsdag tussen 15:00 en 20:00 uur).

Voorjaarsconcert
20:00-21:30, Sleeuwijk, oude kerkje. Mistral Fluitkwartet en koor Soli Deo Gloria verzorgen samen een voorjaarsconcert, dat afgewisseld wordt door fluitspel, koorzang en samenzang. Aan het einde van de avond is er een collecte voor de onkosten.

zondag 15 maart

Accordeonmuziek met Florian
17:00, Wijk en Aalburg, Proeflokaal den Dijk. Traditionele accordeonmuziek met Florian in Proeflokaal den Dijk. Accordeonist Florian heeft ruim twintig jaar ervaring in het bespelen van zijn instrument en mag gerust een virtuoos in zijn genre genoemd worden.

Vastenmaaltijd
18:00, Dussen, PKN gereformeerde kerk De Hoeksteen. R.K. Parochie Maria Geboorte en PKN gereformeerde Kerk Dussen-Meeuwen organiseren gezamenlijk een vastenmaaltijd. Het thema is: 'Sta op! Leef vanuit geloof, hoop en liefde'. De bijdrage voor de maaltijd vragen is bestemd voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie in verpleeghuis Aernswaert in Hank. Een medewerker komt vertellen over het wonen op Aernswaert. Een inschrijflijst ligt in beide kerken tot 15 maart. Aanmelden kan ook bij Willy Raams (0416-391403 en willyraams@hetnet.nl); Nelleke van Tilborg (0416-391124 en nellekevantilborg@gmail.com).

Cantatedienst
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Cantatedienst in Almkerk met het kamerkoor Tourdion uit Waalwijk o.l.v. Rick Muselaers, dat verschillende koralen uit de Marcus Passion van J.S. Bach zingt, afgewisseld met cantates van diverse componisten. Het orgel wordt bespeeld door Celis Dekker en Roel Pierik verzorgt de verbindende teksten.

Jeugddienst
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst, deze keer met als thema: 'Angst'. Johan Schel zal met de aanwezigen nadenken over dit thema en band Concrete zal zorgen voor de muzikale medewerking.

Jeugddienst
18:30, Genderen, hervormde kerk. Jeugddienst in de hervormde kerk in Genderen met als thema: 'een (waan)zinnig verhaal'. Het gaat over Goede Vrijdag en Pasen: Jezus sterft aan een kruis en staat op uit de dood. Dat is toch een waanzinnig verhaal? De band Yada Yeshua uit Genderen zorgt voor de muziek en ds. De Haan zal de dienst leiden.

maandag 16 maart

Kledingmarkt Nederhemert
8:30-18:00, Nederhemert, Ormelingstraat 36. Laatste tweedehands kledingmarkt, dit keer voor Adullam, De Schutse, de kerk en de school. Ook op dinsdag 17 maart van 8:30-12:00 uur. Voor meer informatie: 06-16686264.

Leerhuis Sleeuwijk
20:00-22:00, Sleeuwijk, De Koren-aar. De wijsgerige Sleeuwijkse dijkbewoner Dijkema vergelijkt de denkwijzen van Nietzsche met die van Spinoza. Wat verstaan zij onder vrijheid en vrije wil? In hoeverre vinden zij het gevoelsleven van de mens belangrijk. www.leerhuis-sleeuwijk.nl

dinsdag 17 maart

Lezing over Zwaluw Reizen
19:30, Giessen, 't Dijkhuis. De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena heeft een lezing op het programma staan over het familiebedrijf Zwaluw Reizen B.V. in Giessen. Een bedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat en nog steeds actief is. De bijdrage met veel beeldmateriaal wordt verzorgd door Wim de Graaf, bestuurslid van de kring. De bijeenkomst in 't Dijkhuis aan de Kerkstraat 4 in Giessen begint om 19:30 uur en sluit aan op de jaarlijkse ledenvergadering. Iedereen is welkom. De entree voor niet-leden is 4 euro.

woensdag 18 maart

Bingo
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Onder het genot van een kopje koffie of thee een gezellige bingomiddag met verschillende prijsjes. Kosten: 3 euro voor vier rondes, incl. koffie en thee. Vooraf opgeven is niet nodig.

Ledenvergadering PCOB
14:30, Andel, De Schutskooi. PCOB-afdeling Andel houdt een ledenvergadering in De Schutskooi. De middag begint om 14:30 uur, vanaf 14:15 staat de koffie klaar. Piet Pruijssers uit Sprang-Capelle zal spreken. Hij is als vrijwilliger en rondleider verbonden aan het Nationaal Monument Kamp Vught. Hij neemt de aanwezigen in zijn presentatie met woord en beeld mee naar het voormalig concentratiekamp in Vught.

donderdag 19 maart

Bijbel Open Avond
20:00-22:00, Werkendam, Vlechtwerk. Bijbel Open Avond in Werkendam, waar br. T.J. Korten zal spreken over Lucas 22 vers 14 t/m 23. De voorgaande avonden zijn terug te luisteren via de website: www.bijbelopenwerkendam.nl.

Voorjaarsbingo
20:00, Werkendam, gebouw buurtvereniging Havenstraat. Koor De Verenigde Zangers uit Werkendam organiseert weer de voorjaarsbingo met mooie geldprijzen. De bingo wordt gehouden in het gebouw van de buurtvereniging Havenstraat, ingang via Hofje in Werkendam.

zaterdag 21 maart

Gospelconcert
19:00-21:00, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. J-Unit geeft een gospelconcert in Dussen. Toegang is gratis.

't Hanks Genoegen
20:00, Hank. 't Uivernest. Toneelvereniging 't Hanks Genoegen speelt 'Bouwbedrijf de Roode Baksteen', geschreven door Peter Damen. Het speelt zich af in het kantoor c.q. kantine van dit bouwbedrijf. De reguliere kaartverkoop start op zaterdag 28 februari van 14:00 uur tot 15:30 uur in 't Uivernest in Hank. Restantkaarten kunnen vanaf maandag 2 maart gekocht worden, ook weer in 't Uivernest.

Dansavond
20:00, Drongelen, dorpshuis. Vrije dansavond 'linedance' in het dorpshuis van Drongelen. Na de succesvolle cursussen Linedance in het dorpshuis is nu iedereen welkom om gezellige mee te dansen. Entree is gratis en de bar is geopend.

donderdag 26 maart

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. Ook in maart staat de deur weer open bij gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen. Mensen kunnen elkaar weer ontmoeten om gezellig met elkaar te praten en degenen die dit leuk vinden kunnen een spelletje te spelen.

vrijdag 27 maart

Matthäus Passion
19:30-23:00, Woudrichem, Grote Kerk. Het Cantus Kamerkoor, Neander Jongenskoor en Orion Barok Orkest o.l.v. Sietse van Wijgerden. M.m.v. Jacqueline Meijer (sopraan), Chantal Nysingh (alt), Henk Gunneman (tenor), Gilad Nezer (bas), Noël Casteleijn (Christus) en Bart van Lieshout (evangelist). Entree: 30 euro bij reserveren, 35 euro aan de deur, jeugd tot 18 jaar: 5 euro. www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com

Toneel WiSpel
20:00, Nieuwendijk, Tavenu. 'High Tea in Bakkerij van Schie' door Toneelvereniging WiSpel. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop bij Bloemsierkunst De Gelegenheid in Almkerk, in Tavenu of via: www.toneelverenigingwispel.nl

Coro Di Cielo
20:00, Almkerk, hervormde kerk. Stichting Pro Podium uit Vlijmen komt met haar projectkoor Coro Di Cielo naar Almkerk. Coro Di Cielo is een projectkoor dat voor het zevende jaar op rij bij elkaar komt.