SGP-avond over bereikbaarheid

almkerk • SGP Altena organiseert vrijdagavond 20 maart een thema-avond in Almkerk. Het onderwerp van de avond is: 'Hoe houden we Altena bereikbaar?'. Sprekers tijdens de avond zijn Maarten Merks, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat; wethouder Hans Tanis en Cees Vingerling, verbinder in mobiliteit. De avond wordt gehouden in 't Verlaat in Almkerk en begint om 19:30 uur.

q altena.sgp.nl


Nieuwe wapens in Almkerkse kerk

almkerk • Naast de gemeentewapens van de voormalige gemeenten Almkerk en Emmickhoven, zijn nu ook de wapens van oude gemeente Woudrichem en de nieuwe gemeente Altena aangebracht op de balustrade van het orgel in de hervormde kerk in Almkerk. Meester-schilder Petra Baartman heeft de wapens op de panelen geschilderd. Op zaterdagmiddag 14 maart zullen de wapens onthuld worden door twee gemeenteleden van de kerk. En omdat het wapen van de gemeente Altena voor het eerst in een openbaar gebouw te zien zal zijn, is wethouder Paula Jorritsma hierbij aanwezig. De onthulling begint om 15:30 uur en na afloop is er koffie en thee.


Klussen en vergaderen

werkendam • De locatie van Beachsport Vereniging Werkendam, beter bekend als de Copakadijk, wordt zaterdag 14 maart weer zomerklaar gemaakt. Alle leden worden opgeroepen een steentje bij te dragen, maar ook niet-leden zijn van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken. De activiteit wordt gesteund door NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Iedereen is welkom vanaf 8:00 uur en rond 12:30 uur hoopt men het grootste deel van de werkzaamheden gedaan te hebben. Op maandag 23 maart wordt bij Beachsport Vereniging Werkendam de algemene ledenvergadering gehouden. Het bestuur vertelt graag hoe het afgelopen jaar is verlopen, en presenteert ambitieuze plannen voor 2020. Leden kunnen daarover meebeslissen. Ze zijn daarom welkom op de Copakadijk. Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar, om 19:30 start de vergadering en natuurlijk is er na afloop een hapje en een drankje.