Start to Run vanaf 7 maart

giessen • Vanaf zaterdag 7 maart organiseert Altena Road Runners in samenwerking met de Atletiekunie weer zeven Start to Run-trainingen. Samen, maar op hun eigen niveau, gaan de deelnemers met andere Start to Runners op zeven zaterdagochtenden vanaf 9:30 uur hardlopen. Ze trainen onder begeleiding van een deskundige hardlooptrainer en komen op mooie plekjes in de omgeving. Na zeven weken zijn ze in staat minimaal drie kilometer aan één stuk hard te lopen. Ook is er de mogelijkheid om gezamenlijk op dinsdagavond te trainen, aanvang 19:45 uur. Na afloop van de cyclus biedt Altena Road Runners een vervolgcursus aan met als doel om in een half jaar één uur te kunnen hardlopen. De start is zaterdag bij sporthal De Jager in Giessen, ingang sportvelden.

q www.yakultstarttorun.nl


Uitslagen Jan van Arckel

regio • De jeugdrenners van Jan van Arckel reden zondag hun eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. In een winderig Breda kwamen 11 Jan van Arckel-jeugdrenners in actie. In categorie 2 werd Niek Wolthuis (Hank) tweede. In categorie 3 werd Isis Versluis (Meerkerk) derde en debuteerde Manou Holthuis (Sleeuwijk). Zij reed haar allereerste wedstrijd en werd 24e. In categorie 5 werd Luna Kers (Beesd) negentiende en Stan Holthuis (Sleeuwijk) 32e. In categorie 6 werd Daan Hartog (Giessenburg) eerste, Luuk Wolthuis (Hank) negende en Mees Bassa (Goudriaan) elfde. In categorie 7 werd Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) zestiende, Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam) achttiende, Joey Baars (Leerdam) twintigste.


Winterse trimloop

giessen • In de winterperiode wordt door de Altena Road Runners een serie trimlopen georganiseerd. Op zaterdag 7 maart is de vijfde trimloop van een serie van vijf trimlopen. Deze worden gehouden in het Almbos van Giessen. Inschrijven is in het clubgebouw van de Altena Road Runners: De Inloper. Aanvang van de trimloop is 14:30 uur. Inschrijven kan vanaf 13:30 uur. Deelnemers betalen 3 euro.