• Het parcours voert lopers door de duinen.
• Het parcours voert lopers door de duinen.

Drunense Duinenloop op 15 maart

drunen • Zondag 15 maart staat de DAK Drunense Duinenloop op de agenda.

Het prachtige natuurgebied de Drunense Duinen is dit jaar alweer voor de 39e maal het decor van de DAK Drunense Duinenloop. Vele inwoners van het Land van Heusden en Altena weten dit gebied met de karakteristieke zandduinen, heidegebieden en bos te waarderen en maken een mooie wandeling, of een tocht met de fiets, mountainbike of paard. Voor hardlopers is het een prachtig gebied om trainingen af te werken. Kortom, de perfecte omgeving voor een hardloopwedstrijd.

Volwassen lopers kunnen op 15 maart kiezen uit een de afstanden 4,5 kilometer, 10 kilometer of een halve marathon. Ook worden er voor de jeugd van 7 tot 14 jaar diverse jeugdlopen georganiseerd.

De halve marathon start om 13:30 uur in het centrum van Drunen en het geheel verharde parcours voert lopers in één grote ronde door het prachtige natuurgebied. Het is niet voor niets dat het evenement door vele lopers de 'mooiste halve marathon' wordt genoemd. Door de datum en omdat het een officieel door de Atletiekunie gemeten parcours is gebruiken veel atleten de Drunense Duinenloop als voorbereidingsloop voor de voorjaarsmarathons.

Voldoende argumenten voor loopfanaten uit Altena die het dit zo dichtbijgelegen kennen, of misschien nog niet kennen, om de Maas over te steken en te genieten van mooie sport en prachtige natuur.


q www.drunenseduinenloop.nl