donderdag 5 maart

Overval in Meeuwen
19:45, Meeuwen, dorpshuis. In het dorpshuis van Meeuwen wordt de oorlogsfilm 'De Overval' gedraaid. In het kader van 75 jaar bevrijding wordt deze uit 1962 stammende film op groot scherm geprojecteerd. De film verhaalt over een unieke gebeurtenis van het Verzet in Leeuwarden. De zaal gaat open om 19:30 uur. De entree is gratis.

Aglow-vrouwenavond
20:00, Almkerk, 't Verlaat. Tessa van Olst zal spreken over emoties. Wat leeft in ons hart is de basis voor onze gedachten en emoties. Vanuit drie krachtige inzichten deelt Tessa op praktische wijze hoe je jouw emoties een krachtige plaats kunt laten hebben in de vernieuwing van je denken met God. Inloop vanaf 19:30 uur.

Bijbel Open Avond
20:00-22:00, Werkendam, dorpshuis Het Vlechtwerk. Br. D.J. Jansen gaat verder in het evangelie naar de beschrijving van Lucas. Lezen over het verraad van Judas en het laatste paasfeest. www.bijbelopenwerkendam.nl

vrijdag 6 maart

Een panoramazicht op Golgotha
14:00-17:00, Uitwijk, protestantse kerk. In de kerk van Uitwijk wordt een bijzonder kunstwerk tentoongesteld. Het gaat om het 'Panorama Golgotha' van beeldend kunstenaar Paul van Dongen. Dit is een uitzonderlijke grote ets van meer dan vier meter, in een cirkel opgehangen. Afgebeeld zijn gebeurtenissen rond het sterven van Jezus Christus. De Tilburgse kunstenaar Paul van Dongen werkte meer dan een jaar aan dit panorama. Ook een aantal kleinere etsen van zijn hand zal in de kerk te zien zijn. Op deze etsen worden verhalen uit de evangeliën afgebeeld die betrekking hebben op de passietijd. De kunstwerken zijn gratis te bezichtigen.

Internationale Vrouwendag
15:00-18:00, Almkerk, gemeentehuis. In het kader van Internationale Vrouwendag wordt op het gemeentehuis in Almkerk een middag met als thema 'Persoonlijke ontwikkeling ervaar ik als vrijheid' gehouden. Dagvoorzitter Eef Langenveld, directeur Vermogensmanagement bij Rabobank zal het forum van deze dag - met o.a. wethouder Paula Jorritsma en Anne-José Haaksema van Matchability - aan de aanwezigen voorstellen en met hen in gesprek gaan over hun persoonlijke ontwikkeling. Daarna gaat het gezelschap in gesprek over drie stellingen. Hannie Visser-Kieboom zal weer de Toontje Sprenger Pluim uitreiken en de bytes worden verzorgd door Reem van RMkitchen in samenwerking met de HartenBrigade. Daarnaast ontvangt iedereen na afloop van de middag een gesigneerd exemplaar van de roman 'Eerste reserve' van Rijan van Leest. Deelname kost 10 euro per persoon en dit bedrag wordt geheel gedoneerd aan 'Vrouwen in Tsjaad'. Aanmelden kan via www.vrouwenaltena.nl.

Drongelense bingo
19:30, Drongelen, dorpshuis. Dorpshuis De Oude School organiseert weer de jaarlijkse bingo. Dit is niet zomaar een bingo, want deze bingo staat bekend om haar prijzen en om de gezelligheid. De deuren gaan om 19:00 uur open en de bingo zelf begint om 19:30 uur.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Rikken in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Giessen, GRC 14. Bingo in de kantine van voetbalvereniging GRC 14. De kantine is vanaf 19:00 uur geopend.

zaterdag 7 maart

Een panoramazicht op Golgotha
10:00-15:00, Uitwijk, protestantse kerk. In de kerk van Uitwijk wordt een bijzonder kunstwerk tentoongesteld. Het gaat om het 'Panorama Golgotha' van beeldend kunstenaar Paul van Dongen. Dit is een uitzonderlijke grote ets van meer dan vier meter, in een cirkel opgehangen. Afgebeeld zijn gebeurtenissen rond het sterven van Jezus Christus. De Tilburgse kunstenaar Paul van Dongen werkte meer dan een jaar aan dit panorama. Ook een aantal kleinere etsen van zijn hand zal in de kerk te zien zijn. Op deze etsen worden verhalen uit de evangeliën afgebeeld die betrekking hebben op de passietijd. De kunstwerken zijn gratis te bezichtigen.

Pubquiz
21:00, Wijk en Aalburg, Proeflokaal Den Dijk. Met medewerking van en in Proeflokaal Den Dijk wordt een pubquiz gehouden voor het goede doel. Inschrijven kan in teams van maximaal vijf personen en het inschrijfgeld van 7,50 euro per persoon komt voor het grootste gedeelte ten goede van Alpe d'HuZes. Als kandidaten beantwoord je in teamverband vragen die door de quizmaster gesteld worden. De quiz bestaat uit verschillende rondes, zoals muziek, natuur, eten & drinken, sport etc. Tussendoor is er de 'petje op, petje af'-ronde.

zondag 8 maart

Jongeren Open Podium
15:00, Woudrichem, rooms-katholieke kerk. In de concertenserie die regelmatig wordt gegeven in Woudrichem, waarvan ook het huiskamerpodium een vast terugkerend muzikaal gebeuren is, is de eerstvolgende een Jongeren Open Podium, in de katholieke kerk aan de Vissersdijk in Woudrichem. Om de onkosten, zoals koffie e.d., te dekken wordt er een kleine bijdrage gevraagd van 2 euro per persoon.

Jeugddienst
18:00, Rijswijk, hervormde kerk. Jeugddienst in de hervormde kerk in Rijswijk. Ds. Verlinde zal voorgaan in deze dienst. De muziek wordt verzorgd door de band Brand New.

maandag 9 maart

Leerhuis Sleeuwijk
20:00-22:00, Sleeuwijk, De Koren-aar. De wijsgerige Sleeuwijkse dijkbewoner Dijkema vergelijkt de denkwijzen van Nietzsche met die van Spinoza. Wat verstaan zij onder vrijheid en vrije wil? In hoeverre vinden zij het gevoelsleven van de mens belangrijk. www.leerhuis-sleeuwijk.nl

dinsdag 10 maart

Dichterspodium
19:45-21:15, Werkendam, Bistro Vrouwenhemel. Alweer het tweede Nederlands Dichters Podium van dit jaar. Kees van Gammeren is Dichter van de Maand en geen onbekende in Werkendam. Als leraar heeft hij velen in de klas gehad. Daarnaast schrijft hij al heel lang poëzie en dorpsgedichten. Kees schrijft toegankelijke gedichten met 'nadenkertjes' en verzorgt een voordracht. Drie muzikanten en een zangeres vormen al jaren het kwartet De Vale Gieren. Zij brengen veelal Nederlandse liederen. Tussen de nummers door weten zij met grappige opmerkingen en korte gesprekjes met elkaar en/of het publiek iets extra's toe te voegen aan hun optreden. Voor het open podium kunnen dichters zich nog aanmelden: info@marcelvaandrager.nl. of www.nederlandsdichterspodium.nl. Inloop vanaf 19:15 uur.

woensdag 11 maart

Literair Café
20:00, Woudrichem, Tante Bethje Books & Co. Neem je literaire liefde (in boekvorm) mee en vertel welk boek jou inspireert. Toegang gratis, maar beperkt dus aanmelden is noodzakelijk: in de winkel aan de Kerkstraat 4, via 06-22660901 of tantebethjesbooks@gmail.com Georganiseerd door Woerkums Literair Café.

vrijdag 13 maart

Vrouwenochtend
9:30-11:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Kleinschalige interkerkelijke vrouwenochtend, met deze keer kleur- en stijladviseuse Carolien Luitjes. Wat zegt de Bijbel over kleding en over kleur? Hoe kun jij je zo kleden, dat jouw uniek-zijn en jouw schoonheid het best tot z'n recht komt? Hoe kun jij je sterke punten ontdekken? Welke kleuren en modellen, en welke stijl doen jouw unieke persoonlijkheid het mooist naar voren komen? Deze keer zijn er aan de vrouwenochtend 5 euro kosten verbonden en in verband het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan bij Aartje Verschut via 06-29026515.

Toneelgroep Juliana
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Extra voorstelling van de voorstelling 'In Catering'. Over sjacheraar Eduardo, die een bedrijfje start met catering. Van catering heeft hij echter totaal geen kaas gegeten en dat levert, samen met zijn nogal ontvlambare karakter en zijn aangeboren lompheid de nodige hilariteit op. Kaarten telefonisch bestellen bij Elly Lievaart: 0183-442153 (op maandag en dinsdag tussen 15:00 en 20:00 uur).

Almkreekse pubquiz
19:30, Almkerk, Golfpark Almkreek. Nieuwe editie van de Almkreekse pubquiz. Mensen kunnen als team meedoen of worden ingedeeld bij een team. Voor genoeg bier en bitterballen worden deelnemers verzocht om zich aan te melden via de website of via 0183-403592. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Mensen betalen alleen voor de drankjes en hapjes die ze zelf bestellen.

Grote bingoavond
20:00, Andel, De Zijhof. De Voorhof in Andel organiseert een grote bingoavond in de Zijhof, Julianastraat 24. Deelname kost 15 euro voor een bingoboekje en één consumptie. De deuren zijn vanaf 19:30 geopend.

zaterdag 14 maart

NL Doet bij Den Hill
9:30-15:00, Babyloniënbroek, zorgboerderij Den Hill. Op zorgboerderij Den Hill aan de Hillsestraat 44a in Babyloniënbroek wordt een open dag gehouden. Bovendien is er op die dag bij in het kader van NL Doet de klus het opknappen van het paardenstalletje. Op Den Hill vindt dagbesteding plaats. Daarvoor zijn er twee paardjes aanwezig. Mensen die mee willen werken aan hun onderkomen kunnen zich aanmelden via www.nldoet.nl. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Soepbuffet
16:30, Sleeuwijk, Skybox. Komende zomer zal Daniël van Andel uit Sleeuwijk met World Servants naar Barmoi Luma in Sierra Leone reizen. Samen met de bevolking en de andere deelnemers gaat hij meebouwen aan een blok van drie klaslokalen met een lerarenkamer en een kantoor. Daarmee draagt World Servants bij aan beter onderwijs voor de 461 kinderen in Barmoi Luma. Om geld in te zamelen zal Daniël zaterdag 14 maart tussen 16:30 en 18:30 uur een soepbuffet houden in de Skybox aan de Vijfmorgen in Sleeuwijk. Er worden diverse soepen geserveerd. Wie lekker mee wil genieten, kan zich tot donderdag 12 maart aanmelden via vanandel6@gmail.com of bel 0183-404007. Deelname aan het soepbuffet kost 5 euro, een drankje kan apart gekocht worden. Meer informatie: hdanielva@hotmail.com of 06-51976410. Of kijk eens op: worldservants.nl/actieplatform/deelnemer/daniel.

Toneelgroep Juliana
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Extra voorstelling van de voorstelling 'In Catering'. Over sjacheraar Eduardo, die een bedrijfje start met catering. Van catering heeft hij echter totaal geen kaas gegeten en dat levert, samen met zijn nogal ontvlambare karakter en zijn aangeboren lompheid de nodige hilariteit op. Kaarten telefonisch bestellen bij Elly Lievaart: 0183-442153 (op maandag en dinsdag tussen 15:00 en 20:00 uur).

zondag 15 maart

Jeugddienst
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst, deze keer met als thema: 'Angst'. Johan Schel zal met de aanwezigen nadenken over dit thema en band Concrete zal zorgen voor de muzikale medewerking.

maandag 16 maart

Leerhuis Sleeuwijk
20:00-22:00, Sleeuwijk, De Koren-aar. De wijsgerige Sleeuwijkse dijkbewoner Dijkema vergelijkt de denkwijzen van Nietzsche met die van Spinoza. Wat verstaan zij onder vrijheid en vrije wil? In hoeverre vinden zij het gevoelsleven van de mens belangrijk. www.leerhuis-sleeuwijk.nl

zaterdag 21 maart

't Hanks Genoegen
20:00, Hank. 't Uivernest. Toneelvereniging 't Hanks Genoegen speelt 'Bouwbedrijf de Roode Baksteen', geschreven door Peter Damen. Het speelt zich af in het kantoor c.q. kantine van dit bouwbedrijf. De reguliere kaartverkoop start op zaterdag 28 februari van 14:00 uur tot 15:30 uur in 't Uivernest in Hank. Restantkaarten kunnen vanaf maandag 2 maart gekocht worden, ook weer in 't Uivernest.

donderdag 26 maart

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. Ook in maart staat de deur weer open bij gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen. Mensen kunnen elkaar weer ontmoeten om gezellig met elkaar te praten en degenen die dit leuk vinden kunnen een spelletje te spelen.

vrijdag 27 maart

Matthäus Passion
19:30-23:00, Woudrichem, Grote Kerk. Het Cantus Kamerkoor, Neander Jongenskoor en Orion Barok Orkest o.l.v. Sietse van Wijgerden. M.m.v. Jacqueline Meijer (sopraan), Chantal Nysingh (alt), Henk Gunneman (tenor), Gilad Nezer (bas), Noël Casteleijn (Christus) en Bart van Lieshout (evangelist). Entree: 30 euro bij reserveren, 35 euro aan de deur, jeugd tot 18 jaar: 5 euro. www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com