• De foto van de maand februari.
• De foto van de maand februari. Foto: Peter Voogt

Foto van de maand van Image Totaal

nieuwendijk/woudrichem • Fotoclub Image Totaal heeft de foto van Peter Voogt gekozen als foto van de maand.

De Woudrichemmer, lid van de Nieuwendijkse fotoclub, heeft in de Biesbosch deze schapen op het droge vastgelegd. "Tijdens het afgelopen hoogwater hadden de veehouders her en der op de hogere delen in de Biesbosch, de Schotse Hooglanders, waterbuffels en paarden verzameld. Op De Onderzand, vlak over de eerste brug, waarna de weg onder water stond, zag ik deze schapen. Ik dacht eerst dat er een paar schapen rond om een paar pakken stro stonden. Maar toen ik beter keek, zag ik dat ze allemaal kop aan kont tegen elkaar stonden en lagen, zich met elkaar beschutten tegen het gure weer. Op de foto tel ik er al elf", schrijft Voogt bij zijn foto.

"Het zwarte schaap van de familie ontbrak ook niet. Of hij of zij zich nu afzonderde of op de voorgrond trad, dat weet ik niet."

De specs van de foto: Gemaakt op 11 februari 2020 om 14:30u; Canon EOS 6D Mk II met 100-400 zoomlens + 1,4 converter (=140-560): 420mm, f/8, 1/250, ISO 200.

Fotoclub Image Totaal is in 2011 door drie enthousiaste fotografen opgericht. De leden komen iedere drie weken samen in dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk. Het doel van Image Totaal is het verbeteren van de techniek en het stimuleren van elkaars creativiteit. De club organiseert fotografie-uitstapjes en kiest ook de foto van de maand.


q www.imagetotaal.nl